Καταδίωξη στην Ψέριμο

limeniko ploio kymata

Συνελήφθησαν ο διακινητής και 22 παράτυποι μετανάστες

Ένας 42χρονος αλλοδαπός διακινητής και είκοσι δύο παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, το πρωί της Κυριακής, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ακτοφυλακής στην περιοχή της Ψερίμου.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Καλύμνου κατά τη διάρκεια περιπολίας εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Ψερίμου, ύποπτο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, ο χειριστής του οποίου, μόλις αντιλήφθηκε το περιπολικό προσπάθησε να διαφύγει αλλάζοντας πορεία και εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον ανωτέρω χειριστή να μην σταματά στα ηχητικά και φωτεινά σήματα του πληρώματος και τελικά να προσκρούει στην αριστερή πλευρά του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια μέλος του πληρώματος του περιπολικού έριξε προειδοποιητικά πυρά, που είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη του χειριστή του.

Από την πρόσκρουση, δεν προκλήθηκε τραυματισμός μελών του πληρώματος ούτε φθορά του περιπολικού σκάφους.

Στη συνέχεια, κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή επί των δυτικών ακτών της νήσου Ψερίμου, οι εικοσιδύο (22) αλλοδαποί μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, η οποία έχριζε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Άπαντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος ενώ η έγκυος γυναίκα εξήλθε από το Νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

eep logo