Λιμενεργάτες: Στάση εργασίας!

olp car terminal

Ζητούν απόσυρση της ανάθεσης υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στο λιμάνι του Πειραιά

Με ανακοίνωσή τους οι Λιμενεργάτες του ΟΛΠ καλούν "όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην προειδοποιητική 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου από την 1μμ έως τις 5μμ που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ".

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι:

"Παρά τις διαμαρτυρίες αλλά και την προειδοποιητική στάση εργασίας που πραγματοποίησε ο κλάδος στις 17 Ιουλίου για την προκήρυξη παροχής και ανάθεσης υπηρεσιών φορτοεκφόρτωσης στον Σταθμό Αυτοκινήτων αλλά και σε λοιπές Λιμενικές Εγκαταστάσεις, η Διοίκηση του ΟΛΠ επανέλαβε τη διαδικασία με καταληκτική ημερομηνία στις 17 Σεπτεμβρίου. Παραμένουμε απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις που θίγουν και υπονομεύουν τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου μας σήμερα και στο μέλλον. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης που εφαρμόζουν οι κάθε λογής εργολάβοι, η μη ένταξη εργαζομένων στο δυναμικό του ΟΛΠ και στη Συλλογική Σύμβαση του κλάδου μας είναι στοιχεία που όχι μόνο δεν μας αφήνουν αδιάφορους αλλά μας καλούν σε εγρήγορση και ανάληψη συλλογικών δράσεων και κινητοποιήσεων ώστε αυτοί οι σχεδιασμοί να αποτραπούν και να μείνουν στα χαρτιά.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Διοίκηση του ΟΛΠ οφείλει να προχωρήσει σε προσλήψεις λιμενεργατών για να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού αντί να ψάχνει στην αγορά για εργολάβους. Το λιμενεργατικό προσωπικό του ΟΛΠ έχει αποδείξει ότι είναι έμπειρο, ικανό και ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της φορτοεκφόρτωσης και έτσι θα συνεχίσει.

Ζητούμε από τη Διοίκηση του ΟΛΠ να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη προκήρυξη και να ικανοποιήσει το αίτημα του κλάδου για προσλήψεις λιμενεργατικού προσωπικού. Οι λιμενεργάτες είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια στη δουλειά μας".


eep logo