Στρατηγική η σημασία των ναυπηγείων στην ανάπτυξη της χώρας!

nafphgeia elefsinas

Και στα ναυπηγεία θα στηριχθεί το αμυντικό δόγμα της Ελλάδας – όσα είπε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ


Ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, δεχόμενος ερωτήσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξής του στο πλαίσιο της ΔΕΘ, επανέλαβε το ρόλο που προσλαμβάνουν τα ναυπηγεία του κόλπου της Ελευσίνας. Αναφερόμενος στα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν το Πολεμικό Ναυτικό, υπογράμμισε τη σημασία του τομέα για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Σημειώνεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει το Σάββατο την επικείμενη είσοδο στρατηγικού επενδυτή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, θυμίζοντας τις εξελίξεις που αφορούν στο άλλο μεγάλο ναυπηγείο της χώρας που είναι η Ελευσίνα. Και τα δύο ναυπηγεία έχουν εμπλακεί ενεργά σε προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Επιπλέον, τη σημασία ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του στόλου τόνισε ο πρωθυπουργός. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο γενικότερο μέτωπο της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας, προκύπτει η ισχυρή βούληση επαναλειτουργίας των ελληνικών ναυπηγείων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στο εκσυγχρονισμό του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και στην κατασκευή και επισκευή εμπορικών πλοίων.

Άλλωστε, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της ναυπηγοεπισκευής και της προώθησης εφοδίων και ανταλλακτικών προσβλέπουν σε αυτή την ώθηση που επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία, εκτός των άλλων, θα βγάλει από το τέλμα τον κύκλο εργασιών πολλών επιχειρήσεων του Πειραϊκού χώρου, δικαιολογώντας πέραν των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και το άνοιγμα ενός σημαντικού αριθμού νέων.
Οι κινήσεις της ONEX με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και η αναφορά του πρωθυπουργού για το Σκαραμαγκά δημιουργούν συγκρατημένο αίσθημα αισιοδοξίας, καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές στο παρελθόν αναλάμβαναν έργα ή υπεργολαβίες των ναυπηγείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναζωπυρωθεί και οι παρασκηνιακές συζητήσεις σχετικά με την ναυπηγοεπισκευή και τις κινήσεις της COSCO-ΟΛΠ προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μίας «μέσης λύσης», παρά το γεγονός ότι στο θέμα αυτό είχαν σημειωθεί εντάσεις στο πρόσφατο παρελθόν.

*με πηροφορίες για το theseanation.gr