Επικίνδυνα τα σαπιοκάραβα στο λιμάνι της Καλαμάτας

limani kalamata

Για πολλούς παράγοντες επικινδυνότητας όσον αφορά στα τέσσερα κατασχεθέντα πλοία που βρίσκονται στο λιμένα Καλαμάτας κάνει λόγο ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, πλοίαρχος ΛΣ, Π. Μποτίνης, σε έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Όπως αναφέρεται σε αυτό, έγινε έκτακτη επιθεώρηση στις 29 Ιουλίου «από την οποία διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση και των τεσσάρων πλοίων είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα να κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση απομάκρυνσή τους από το λιμένα Καλαμάτας. Η παρατεταμένη παραμονή τους και η γενικότερη κατάστασή τους έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Καλαμάτας. Επιπλέον, υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος και ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ενδεχόμενη βύθισή τους λόγω εισροής υδάτων στο εσωτερικό τους».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε μεταβεί στον εισαγγελέα στις 28 Ιουλίου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, και του έθεσε το θέμα της απομάκρυνσης των τεσσάρων κατασχεθέντων πλοίων και είχε ζητήσει τη βοήθειά του, προκειμένου να απομακρυνθούν άμεσα με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί σε άλλα λιμάνια της χώρας (ορισμός μεσεγγυούχου).
Ο εισαγγελέας ζήτησε την αποστολή του εγγράφου, που συνέταξε και απέστειλε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, και αναμένονται οι περαιτέρω ενέργειές του.

tharrosnews.gr

eep logo