Η πρώτη πεντάδα των ευρωπαϊκών λιμανιών το 2020

rotterdam port prooptiki

Χωρίς να αλλάξει η σειρά αλλά με την σημαντική πτωση στη διακίνηση φορτίων έκλεισε το πρώτο εξάμηνο του 2020 για την πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων λιμανιών της Ευρώπης, με την εξαίρεση του Πειραιά.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης το Ρότερνταμ κατέγραψε απώλειες 7% σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του λιμανιού στην διακίνηση container. Ειδικότερα το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 διακινήθηκαν 7,002 εκατ. teu έναντι 7,529 εκατ. Teu πέρυσι την ίδια περίοδο.

To δεύτερο σε διακίνηση container λιμάνι της Ευρώπης η Αμβέρσα είχε μια μικρή άνοδο κατά 4% στην διακίνηση contaer όπως ανακοίνωσε το ίδιο το λιμάνι επισημαίνοντας ότι η κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά επηρεάστηκε στη συνέχεια από τις ακυρώσεις δρομολογίων από τον Απρίλιο και μετά. Ωστόσο, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020, η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων σημείωσε ελαφρά αύξηση + 0,4% στα TEU σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το τρίτο σε μέγεθος λιμάνι του Αμβούργου ανακοίνωσε μείωση 12,4% στη διακίνηση container στα 4,1 εκατ. Teu.

Το τέταρτο λιμάνι το λιμάνι του Πειραιά το επτάμηνο διακίνησε περί τα 3,19 εκατ. Teu καθώς το κενό της μείωσης που κατέγραψαν σε σχέση με πέρυσι οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ αντισταθμίστηκε ως ένα βαθμό από μία αύξηση της διακίνησης Teu στον προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

Τέλος το πέμπτο σε μέγεθος λιμάνια το λιμάνι της Βαλένθια κατέγραψε στο επτάμηνο μείωση κατά 9,43% στα 2,94 εκατ. Teu.

theseanation.gr

eep logo