Έρχεται η πρώτη Halal κρουαζιέρα (αποκλειστικά για Μουσουλμάνους)

cruiseship white

Σε Κρήτη, Ρόδο και Πειραιά!

Tην πρώτη κρουαζιέρα με περιβάλλον διαμορφωμένο ειδικά για τις ανάγκες και τις συνήθειες (Halal) των Μουσουλμάνων διοργανώνεται από την Τουρκία στο Αιγαίο Πέλαγος στις 27 Σεπτεμβρίου.
Όπως αποκαλύπτει το tornosnews, η πρώτη Halal κρουαζιέρα (= προφέρεται χαλάλ στα αραβικά και σημαίνει το επιτρεπόμενο, το σύννομο, το κατάλληλο) θα ξεκινήσει στις 27 Σεπτεμβρίου από τη Σμύρνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, κάνοντας στάσεις στην Κρήτη και τη Ρόδο, με κατάληξη το λιμάνι του Πειραιά.
Διοργανωτής είναι το Fusion Tour, με έδρα την Αττάλεια, που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη την έναρξη των Halal κρουαζιερών στο Αιγαίο.
Στο πλοίο δεν θα σερβίρεται αλκοόλ και χοιρινό κρέας, θα απαγορεύονται τα τυχερά παιχνίδια, ενώ θα υπάρχουν ξεχωριστό σπα, πισίνες και αίθουσες προσευχής για τους άντρες και γυναίκες επιβάτες. Γενικά, τα πάντα επί του σκάφους θα είναι σύμφωνα με την θρησκευτική ιδεολογία και αξίες του Ισλάμ.Ο Halal τουρισμός είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στη χώρα, είπε ο Kemal Günay, γενικός διευθυντής του Fusion Tour.
Στην Τουρκία έχουν αυξηθεί τα Halal ξενοδοχεία και τουριστικά γραφεία τα τελευταία 15 χρόνια. Αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα Halal κρουαζιέρα και τώρα διοργανώνεται η πρώτη με θέμα “On the track of the Ottomans”.”Θα είναι μια πολιτιστική και ιστορική περιοδεία που υπόσχεται μια ατμόσφαιρα κοινωνικής δικτύωσης”, είπε ο Günay και όχι απλώς μια κρουαζιέρα χωρίς οινόπνευμα, τυχερά παιχνίδια και γενικά μουσουλμανικό περιβάλλον, τονίζοντας ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση.Οι διοργανωτές βλέπουν τεράστιες δυνατότητες σε μια αγορά άνω των 2 δισ μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο, γι αυτό και σχεδιάζουν ποικίλα πακέτα κρουαζιέρας στην Αδριατική, στη Ιταλία, Μάλτα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι και Βιέννη τους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής, περίπου 3 εκατομμύρια Άραβες τουρίστες πήγαν στην Τουρκία το 2014, έναντι 2 εκατ. το 2013. Υπάρχουν πάνω από 50 Halal ξενοδοχεία στην Αττάλεια, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αϊδίνι, Μούγλα και την Άγκυρα.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ο Halal τουρισμός μπορεί να εισφέρει στην παγκόσμια οικονομία περί τα 200 δισ.δολάρια μέχρι το 2020.

Πηγή: dimokratiki.gr

eep logo