ΟΛΘ: Έκπτωση 50% στα αποθήκευτρα των φορτίων

olth fortotes

Που δεν παραλήφθηκαν λόγω τραπεζικής αργίας

Έκπτωση ύψους 50% στα αποθηκευτικά δικαιώματα των έμφορτων εμπορευματοκιβωτίων εισαγωγής, καθώς και των εμπορευμάτων εισαγωγής του συμβατικού λιμένα, των οποίων η παραλαβή καθυστέρησε εξαιτίας της τραπεζικής αργίας, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις καθυστερήσεις στην παραλαβή των φορτίων λόγω της τραπεζικής αργίας, που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση των εισαγωγέων, ανταποκρίθηκε θετικά στα σχετικά αιτήματα των επαγγελματικών φορέων και των πελατών της και έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία προβλέπει τα εξής:

1. Στο Σ.ΕΜΠΟ η έκπτωση:

§ Αφορά στα αποθηκευτικά δικαιώματα Ε/Κ που εκφορτώθηκαν από πλοίο από την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015.

§ Αναφέρεται στα αποθηκευτικά δικαιώματα του διαστήματος από 26.06.2015 έως και 19.07.2015.

§ Παρέχεται στα Ε/Κ, τα οποία θα παραληφθούν έως και τη Δευτέρα 31.08.2015.

Για Ε/Κ που έχουν ήδη παραληφθεί και τιμολογηθεί η έκπτωση γίνεται κατόπιν έγγραφου αιτήματος του πελάτη το οποίο πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 31.08.2015. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται το αντίστοιχο πιστωτικό τιμολόγιο.

Σε όσα Ε/Κ παραληφθούν μετά τη λήψη της απόφασης η έκπτωση γίνεται κατά την έκδοση του τιμολογίου.

2. Στο Συμβατικό Λιμένα η έκπτωση:

§ Αφορά στα αποθηκευτικά δικαιώματα φορτίων εισαγωγής που εκφορτώθηκαν από 26 Ιουνίου μέχρι και 19 Ιουλίου 2015 και παρέμειναν στις εγκαταστάσεις του λιμένα, μέχρι και 31.08.2015.

§ Αναφέρεται στα αποθηκευτικά δικαιώματα του διαστήματος από 26.06.2015 έως και 19.07.2015.

§ Παρέχεται κατόπιν έγγραφου αιτήματος του πελάτη, το οποίο πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 31.08.2015.

Η ΟΛΘ ΑΕ από την πρώτη ημέρα τραπεζικής αργίας σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης έδωσε άμεση λύση τόσο στο πρόβλημα των φορτοεκφορτώσεων των πλοίων, όσο και στο θέμα των αποθηκευτικών δικαιωμάτων.

«Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στους πελάτες της και σε συνεργασία μαζί τους και με τους επαγγελματικούς φορείς να δίνει λύσεις για τη διευκόλυνση του εμπορίου και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής.