Τραγική κατάληξη για το ατύχημα στο Blue Horizon!

limani irakliou

Απεβίωσε ο ένας από τους τραυματίες

Πέθανε ο 30χρονος ναυτικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon στην Κρήτη. Ο άτυχος άνδρας έφερε εγκαύματα και είχε κριθεί απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, δήλωσε τα εξής:
¨Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του 30χρονου Γ΄ Μηχανικού του Ε/Γ-Ο/Γ “Blue Horizon”. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του ναυτικού μας. Μόλις ενημερώθηκα για το δυστύχημα έδωσα εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ για πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό αυτό συμβάν και ήδη κλιμάκια ειδικών βρίσκονται στο Ηράκλειο για το σκοπό αυτό¨.

Σημαιώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου του πλοίου “Blue Horizon”, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.
Το πλοίο είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος, ηλικίας 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.

Ανακοίνωση της Attica Group

Με ανακοίνωσή της η πλοικτήτρια εταιρεία έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Attica Group έχει ως εξής
"Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών".

eep logo