Κυλλήνη: Προσάραξη σκάφους που θα μετέφερε μετανάστες

limeniko skafos close

Συλλήψεις για πρόκληση ναυαγίου και έρευνα για παράνομη διακίνηση

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες της 11ης Αυγούστου 2020, από τη Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''BLUE SAILING'' σημαίας ΗΠΑ, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Γλύφας, με πλήρωμα δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 41 και 35 ετών.

Παράλληλα, σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα υπό το συντονισμό της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε παρακείμενη παραλία εντοπίστηκαν άτομα διαφόρων εθνικοτήτων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και όμορων Λιμενικών Αρχών.

Το ανωτέρω ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και μεταφέρθηκε ρυμουλκούμενο από το αλιευτικό σκάφος ''ΣΤΕΦΑΝΟΣ Χ'' Ν. Κυλλήνης 02, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους στο λιμένα Κυλλήνης.

Κατόπιν διεξοδικής έρευνας και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, προέκυψε ότι εβδομήντα αλλοδαποί επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξης καθώς και κακών καιρικών συνθηκών η πράξη αυτή ματαιώθηκε.

Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί υπήκοοι που ήταν επιβιβασμένοι στο σκάφος, για πρόκληση ναυαγίου καθώς και για παραβάσεις άρθρων του ν.4251/2014, ενώ από την ανωτέρω Διεύθυνση στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για την καταπολέμηση δικτύων παράνομης διακίνησης μεταναστών, διερευνάται η συσχέτιση με παρόμοιες υποθέσεις.

 

eep logo