ΟΛΠ: «Πωλείται», αλλά τον Νοέμβριο…

olp ktirio dioikhsis

Κατά δύο μήνες, δηλαδή προς το τέλος Νοεμβρίου, μετατίθεται η υποβολή προσφορών για τον ΟΛΠ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υποβολή προσφορών για τον ΟΛΘ. Αυτό αποφάσισε την Πέμπτη το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ που ουσιαστικά κήρυξε την επανεκκίνηση του Προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμα η ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση του ιπποδρομιακού Στοιχήματος, του 66% του ΔΕΣΦΑ, αλλά και του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου όλα δείχνουν ότι πρόκειται να ακολουθήσει νέος διαγωνισμός.

Σε ότι αφορά τον ΟΛΠ, η υποβολή προσφορών αναμενόταν εντός του Σεπτεμβρίου, πλην όμως η δίμηνη καθυστέρηση που προγραμματίζεται κρίνεται φυσιολογική καθώς τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση κράτησε στάση αναμονής ενώ επιπλέον μπαίνουμε στον Αύγουστο χωρίς να έχει υπάρξει οριστική Συμφωνία με τους πιστωτές. Εφόσον υπάρξει συμφωνία, οι όποιες κινήσεις από ενδιαφερόμενους αναμένεται να εκδηλωθούν κατά το Σεπτέμβριο. Και με βάση το σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρωθούν το Νοέμβριο.
Πάντως, αρκετοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης ακόμη και κάποιοι που υποστηρίζουν την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές, εξακολουθούν να ανθίστανται στην προοπτική πώλησης του ΟΛΠ. Ο σκεπτικισμός αυτός που προδήλως «φωτογραφίζει» τον υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, τροφοδοτεί ανησυχίες της αγοράς για το αν τελικά θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει κάποτε η πώληση του ΟΛΠ.