Ματαιώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής της ΠΝΟ

apergia pno

Λόγω έλλειψης απαρτίας

Ματαιώθηκε ελλείψει απαρτίας η έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την οποία συγκάλεσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κ. Ι. Χαλάς με αφορμή την ψήφιση τροπολογίας του ΥΝΝΠ για τα εργασιακά των ναυτικών.

Στην ανακοίνωσή του που υπογράφει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας δηλώνει αντίθετος στο περιεχόμενο της τροπολογίας.

Η ανακοίνωση των Ενώσεων της πλειοψηφίας στην ΠΝΟ

«Με αφορμή την σημερινή πρόσκληση του Γ.Γ. της ΠΝΟ προς τα μέλη της Διοικήσεως για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, τον καλούμε να συνειδητοποιήσει έστω και αυτή την στιγμή, τις ευθύνες του για το τέλμα και την ανυποληψία που έχει οδηγήσει την Ομοσπονδία.
Ας αφήσει επιτέλους στην άκρη εγωισμούς και συμφέροντα, τα οποία δεν επιτρέπουν στα συλλογικά όργανα της Ομοσπονδίας να τοποθετηθούν Δημοκρατικά και Ανόθευτα για τα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν τους Έλληνες Ναυτικούς και να δώσει λύση κινώντας άμεσα τις Καταστατικές διαδικασίες που προβλέπονται, για να οδηγηθεί η ΠΝΟ σε Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο και Συνέδριο, ώστε να βγει η Ομοσπονδία μας με Δημοκρατικό τρόπο από το αδιέξοδο, στο οποίο την οδήγησε η συμπόρευσή του με τις παρατάξεις της μειοψηφίας και της ακινησίας.
Προσκαλούμε όλα τα Ναυτικά Σωματεία, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να συμπορευτούν μαζί μας για το καλό όλων ανεξαρτήτως ειδικότητας συναδέλφων μας».

Ο κ. Πλακιωτάκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας το πρωί στην ΕΤ-1, τόνισε ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία στοχεύει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου το οποίο φθίνει συνεχώς».
«Δίνουμε ουσιαστικά τη δυνατότητα σε ελληνόπουλα και άνεργους Έλληνες ναυτικούς να βρουν δουλειά στην ποντοπόρο ναυτιλία και δεν μιλάμε μόνο στην ελληνική ναυτιλία αλλά και στην ποντοπόρο ναυτιλία. Μας ενδιαφέρει ειδικότερα η ελληνική ναυτιλία διότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και αυτό θα είναι σύμφωνα με τις διεθνείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
Όπως συμπλήρωσε, «είναι παράδοξο αυτή την ώρα να εφαρμόζονται τα διεθνώς κρατούντα στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία και να μην εφαρμόζονται στα ελληνόκτητα πλοία με ελληνική σημαία. Εμείς θέλουμε ουσιαστικά να δώσουμε τη δυνατότητα της αύξησης της απασχόλησης στα πλοία με ελληνική σημαία και θα μπορέσουμε να κάνουμε το ναυτικό επάγγελμα πιο ελκυστικό διότι μιλάμε για μια αγορά που είναι στα πόδια μας -η πρώτη ναυτιλία του κόσμου είναι στην Ελλάδα».

theseanation.gr

eep logo