"Λαχτάρα" στην Τήνο!

tinos catamaran

Μεταφέρθηκαν σώοι οι 239 επιβάτες του Flying Cat-4

Με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα αποβιβάστηκαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Τήνου οι 239 επιβάτες του ταχύπλοου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Flying Cat 4 της Hellenic Seaways, που προσάραξε λίγες ώρες νωρίτερα σε αβαθή νερά λόγω ομίχλης, λίγο πριν δέσει στο λιμάνι της Τήνου.

Το πλοίο αποκολήθηκε τελικά το απόγευμα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Τήνου και αφού λάβει πιστοποιητικό θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αποκατάσταση του Flying Cat 4 βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως εκ τούτου οι σημερινές επιστροφές καθώς και το αυριανό (Δευτέρα) κυκλικό δρομολόγιο του πλοίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Η προσάραξη του ταχύπλοου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ραφήνα - Τήνο - Μύκονο - Πάρο - Νάξο - Ίο - Σαντορίνη έγινε με την πλώρη χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ το σημείο που το ταχύπλοο «κάθισε», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αμμώδες με πέτρινες πλάκες.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι με καΐκια που έσπευσαν άμεσα στο πλοίο, ενώ από την πρώτη στιγμή πάνω στο καταμαράν μετέβη ο λιμενάρχης της Τήνου, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες για την ασφαλή μετεπιβίβαση των επιβατών.

Ο καπετάνιος δεν ανέφερε εισροή υδάτων, ενώ στο σημείο έφτασε ρυμουλκό, προκειμένου να προχωρήσει στην αποκόλληση και ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι της Τήνου, όπου αναμένεται να επιθεωρηθεί από εμπειρογνώμονες.

Οι επιβάτες του Flying Cat 4 με προορισμό τα υπόλοιπα νησιά θα προωθηθούν με πλοία της γραμμής μετά από μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways αναφέρει: «Σήμερα 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 09.15 το πλοίο μας Flying Cat 4 προερχόμενο από Ραφήνα απ' όπου αναχώρησε στις 07.30 με προορισμό Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη μεταφέροντας 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω μηδενικής ορατότητας εξαιτίας μεγάλης πυκνότητας ομίχλης προσάραξε στα αβαθή, δύο μίλια από το λιμάνι της Τήνου.

» Οι επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν με άλλα μέσα στην Τήνο, απ' όπου προωθούνται στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας».

in.gr

eep logo