Κέρκυρα: 58 κρουαζιερόπλοια τον Αύγουστο

cruise ships 2

Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα κορυφώνεται τους επόμενους 2 μήνες και το λιμάνι της Κέρκυρας αναμένεται να δεχθεί μεγάλο αριθμό επιβατών από την Κρουαζιέρα, την Ιταλία αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Όσον αφορά τις προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ανέρχονται σε 58 για τον Αύγουστο με περισσότερους από 95.000 επιβάτες και σε καθημερινή βάση 2 με 3 κρουαζιερόπλοια θα ελλιμενίζονται στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.
Ανάμεσα στις ημέρες που ξεχωρίζουν με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση είναι : η Παρασκευή 07.08 με 3 Κ/ζ & 7.000 επιβάτες, η Δευτέρα 10.08 με 3 Κ/ζ & 8.000 επιβάτες, η Παρασκευή 14.08 με το λιμάνι να υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό κρουαζιερόπλοιων για φέτος, 6 στο σύνολο και 10.000 επιβάτες, η Τρίτη 18.08 με 3 Κ/ζ & 5.500 επιβάτες και τέλος η Παρασκευή 28.08 με 4 Κ/ζ & 10.000 επιβάτες.

Συμμετοχή του Λιμένα Κέρκυρας στην Καμπάνια του ΕΟΤ
Το Υπουργείο Τουρισμού προχώρα σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των κρατήσεων αλλά και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για την ομαλή τουριστική περίοδο και τη μετάδοση της πραγματικής εικόνας της Ελλάδας, με την Εθνική Καμπάνια επικοινωνίας Happening Now: #GreekSummer υπενθυμίζοντας το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι "Συμβαίνει Τώρα".
Παράλληλα σε συνάντηση της Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά με τους κ.κ. Περιφερειάρχες και εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας, τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί η ανάρτηση διαφημιστικών banners - "WELCOME" στις πύλες εισόδων τουριστών, των περιφερειών (Αεροδρόμια - Λιμάνια & σημεία επιλογής της περιφέρειας). Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες έτσι ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αναρτηθούν 2 banners - "WELCOME" σε εμφανή σημεία του Λιμένα Κέρκυρας.

 

ETEKA_Desktop

eep logo