ONEX: Μηδενικά κρούσματα την περίοδο της καραντίνας!

onex neorio syrou

«Με σεβασμό και ευθύνη η προστασία της δημόσιας υγείας»

Με ανακοίνωσή της η ONEX Shipyards - Ναυπηγεία Σύρου δηλώνει την προσήλωσή της στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των πολιτών, Συριανών και εργαζομένων.

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η πρωτοφανής πρόσφατη ανάδειξη-δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής» ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ONEX Shipyards - Ναυπηγεία Σύρου έχει ως εξής:

«Τα ναυπηγεία Σύρου με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης προστατεύουν και προφυλάσσουν την δημόσια υγεία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπική ευθύνη του κάθε ατόμου, που πρώτα είναι πολίτης της Χώρας, κάτοικος του νησιού και μετά εργάζομενος των Ναυπηγείων μας.

Τα ναυπηγεία Σύρου ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες των ειδικών και κάνουν περισσότερα απ’οτι προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία του προσωπικού εντός των εγκαταστάσεων. Ελάχιστη απόδειξη είναι τα μηδενικά συμπτώματα - κρούσματα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η Χώρα έχει ανοίξει τα σύνορα της, το νησί της Σύρου υποδέχεται τουρισμό και πλέον η ζωή έχει επιστρέψει σε μια νέα κανονικότητα που όλοι οφείλουμε να ακολουθήσουμε ως πολίτες κι επισκέπτες της Χώρας, ακολουθώντας ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Οι εργάζομενοί μας ειναι κάτοικοι του νησιού και όχι τρόφιμοι-εσώκλειστοι ενός ιδιότυπου ιδρύματος που αναπαράγει ιούς και πανδημίες.
Οι επισκέπτες του ναυπηγείου μας είναι νόμιμα εισερχόμενοι στην Χώρα, ακολουθούν τις εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς οδηγίες, και έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και σχετικά ταξιδιωτικά και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχουν σε άλλες Χώρες, οι Έλληνες και Συριανοί ναυτικοί.

Όσοι οραματίζονται την κρίση κορωνοιού για να ικανοποιήσουν τα ρατσιστικά ένστικτα τους θα βρουν απέναντι τους κάθε νομοταγή και δημοκρατικό κάτοικο της χώρας. Η αρχή της ισότητας, των μη διακρίσεων, της προστασίας της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων προστατεύονται συνταγματικά, ευρωπαϊκά αλλά και μέσα από διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες.

Η πρωτοφανής πρόσφατη ανάδειξη-δημοσιοποίηση όχι μόνο της «γεωγραφικής προέλευσης» κρουσμάτων αλλά και της «εργασιακής» ή θα πρέπει να γίνει απαιτητή καθολικά για κάθε κρούσμα της επικράτειας ή να σταματήσει να γίνεται διακριτικά και ρατσιστικά τόσο ως προς τα πληρώματα πλοίων άλλων χωρών όσο και ως προς τους βιομηχανικούς εργάτες των ναυπηγείων μας.

Ας μείνουμε όλοι λοιπόν ενωμένοι ως κοινωνία, μακριά από τέτοιες πρακτικές και διακρίσεις και απορρίπτοντας την προσβολή της ατομικότητας και ισότητας από όπου και αν αυτή προέρχεται».

 

eep logo