Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά

aktoploia epivates

Με μάσκες και αποστάσεις - Φεύγουν για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά, με τους ταξιδιώτες να ξεκινούν τις πρώτες μαζικές εξόδους ενόψει της ιδιαίτερης φετινής θερινής περιόδου.

Με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από νωρίς πολλοί βρέθηκαν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, αρκετοί επέλεξαν κοντινούς προορισμούς για το διήμερο, ενώ άλλοι που βγήκαν σε άδεια επέλεξαν είτε τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είτε ταξίδεψαν σε άλλα ελληνικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξήθηκε στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ έχει διατηρηθεί το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Συστηματικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, θα συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο. Όπως προαναφέρθηκε η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα το Λιμενικό Σώμα είχε ξεκινήσει συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στην ακτοπλοΐα λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

eep logo