Every Shipment Counts!

everyshipmentcounts

Η νέα καμπάνια της Ecsa για τους ναυτικούς και τη ναυτιλία! (video)

Ένα videο με το σύνθημα «Every Shipment Counts» κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο. Είναι μια παραγωγή της ένωσης των εφοπλιστικών φορέων της Ευρώπης της Ecsa που αναδεικνύει την αξία της ομαλούς λειτουργίας της ναυτιλίας.

Το βίντεο παρουσιάζει ναυτικούς από όλη τη βιομηχανία από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εξηγούν τη ζωή τους τους τελευταίους μήνες της πανδημίας, και πως κατάφεραν να διατηρήσουν σε λειτουργία την αλυσίδα εφοδιασμού.

Εκτός από ναυτικούς στο video περιλαμβάνονται και δηλώσεις παραγόντων της ναυτιλίας όπως της κας. Μελίνας Τραυλού προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Μάλτας και του κ. Νικόλα Βενιάμη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕ.

«Τέσσερα στα 10 πλοία είναι ευρωπαϊκά. 555.000 ναυτικοί εργαζόμενοι σε αυτά τα 23.400 ευρωπαϊκά πλοία εργάζονται σκληρά κάθε μέρα για να διατηρήσουν τις κοινωνίες σε λειτουργία και τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς », δήλωσε με την ευκαιρία του video, ο Martin Dorsman, Γενικός Γραμματέας της ECSA. «Γι 'αυτό ζητάμε από κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να δηλώσουν τους ναυτικούς εργαζόμενους ως βασικούς εργαζόμενους και να καταστήσουν δυνατή την ταχεία αλλαγή των πληρωμάτων» πρόσθεσε.

Κάθε χρόνο, η ευρωπαϊκή ναυτιλία συνεισφέρει περίπου 149 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ της ΕΕ και 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Το 76% του εξωτερικού εμπορίου αγαθών της ΕΕ και το 32% της εσωτερικής μεταφοράς εμπορευμάτων πραγματοποιείται με πλοία. Αναμφίβολα, η ναυτιλία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Ευρώπης, τονίζει η EWcsa.

Ο κ. Dorsman συνέχισε: «Ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Παρασκευή 19 Ιουνίου που θα συζητηθεί η ανάκαμψη της ΕΕ, η ECSA επιθυμεί να τονίσει ότι η ευρωπαϊκή ναυτιλία αποτελεί ζωτικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα για την ΕΕ και ότι μια ισχυρή και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάκαμψη της Ευρώπης».





theseanation.gr

eep logo