Ολοκληρώνονται τα έργα στο λιμάνι της Σαντορίνης

athinios santorini

Στον Αθηνιό ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής

«Η πατρίδα μας υποδέχεται και εφέτος επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ ενισχύεται και ο εσωτερικός τουρισμός, με ασφάλεια και με ενισχυμένες υποδομές» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής από το Σαντορίνη, επιθεωρώντας τα έργα στο λιμάνι του Αθηνιού, που ολοκληρώνονται εντός του 2020.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη, επιθεώρησαν σήμερα τα έργα στο πλαίσιο της επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με το υπουργείο έχει ολοκληρωθεί το 70% του έργου και θα είναι έτοιμο στο σύνολο του μέχρι το τέλος του 2020. Ήδη από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, όλα τα πλοία πρυμνοδετούν στη νέα προβλήτα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες στο χώρο του παλιού τμήματος του λιμανιού για την ολοκλήρωση του έργου. Το έργο, προϋπολογισμού 8,4 εκ. ευρώ, αφορά ειδικότερα στην κατασκευή ενός νέου μετώπου για την παραβολή των πλοίων το οποίο περιλαμβάνει τρία επιμέρους τμήματα συνολικού μήκους περίπου 285 μ. Παράλληλα, δημιουργείται και μεγαλύτερος χερσαίος χώρος εξυπηρέτησης αυτοκινήτων κι επιβατών.

Το πρώτο τμήμα του έργου, συνολικού μήκους περίπου 185μ., ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2020.

Επίσης, κατόπιν αιτημάτων τοπικών φορέων τοποθετήθηκαν δύο επιπρόσθετες εξωτερικές δέστρες στο παραληφθέν τμήμα του κρηπιδώματος και επανατοποθετήθηκε ο πυλώνας φωτισμού στη θέση του. Τέθηκε σε λειτουργία και παραδόθηκε το τμήμα αυτό του λιμανιού σε χρήση.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι το άνοιγμα της χώρας μας στον τουρισμό, με όλα τα αναγκαία λόγω του κορονοϊού μέτρα, βρίσκει το λιμάνι του Αθηνιού, όπου δένουν τα επιβατικά πλοία που μεταφέρουν τους επισκέπτες στη Σαντορίνη, λειτουργικό, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του 2020. Ένα έργο υποδομής, ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νησί, που αποτελεί ‘βιτρίνα' του τουρισμού μας" τόνισε, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Και πρόσθεσε «Το συναίσθημα, που νιώθει κανείς μπαίνοντας για πρώτη φορά στην καλντέρα με πλοίο, δεν μπορεί εύκολα να περιγραφεί. Συγκρίνεται ίσως μόνο με τη μαγική θέα που αντικρίζει κανείς φτάνοντας αεροπορικά. Σε κάθε περίπτωση, η Σαντορίνη αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, με όποιον τρόπο και εάν φτάσει κανείς εδώ. Η πατρίδα μας υποδέχεται και εφέτος επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ ενισχύεται και ο εσωτερικός τουρισμός, με ασφάλεια και με ενισχυμένες υποδομές».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo