Επίσκεψη Θ.Κλιάρη σε Σάμο και Αγαθονήσι

kliaris samos

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κοντά στα στελέχη των ακριτικών νησιών

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποίησαν υπηρεσιακές επισκέψεις στις νήσους Σάμο και Αγαθονήσι.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σάμο, επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο Σάμου, το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, τα πλωτά περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν στην περιοχή, το Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου και τον Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου όπου και συνομίλησαν με τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών, τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών και παράλληλα ενημερώθηκαν για το έργο και τη δραστηριότητά τους.
Ακολούθως, μετέβησαν στο Αγαθονήσι όπου συναντήθηκαν με τα στελέχη που υπηρετούν στο Λιμενικό Φυλάκιο Αγαθονησίου, ενώ πραγματοποίησαν επίσκεψη και σε μονάδες του Στρατού Ξηράς και του ΠΝ που εδρεύουν στο νησί.

Παράλληλα, συνεχάρησαν τα στελέχη των ανωτέρω Υπηρεσιών και τα πληρώματα των περιπολικών σκαφών για τον επαγγελματισμό, τη φιλοτιμία, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της δύσκολης αποστολής τους και τους προέτρεψαν να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, την πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικου Ταμείου Σάμου κα Μαρία Κονδύλη Πανουράκη, τον Αντιδήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Νικόλαο Βακάκη, τον Δήμαρχο Αγαθονησίου κ. Ευάγγελο Κόττορο, τον Διοικητή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., καθώς και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

eep logo