Capital: Κινήσεις αυτοπεποίθησης μέσα στην κρίση!

capital ship

Επέκταση χρονοναυλώσεων για τέσσερα containerships*

Η CPLP ανακοίνωσε τις συμφωνίες που πέτυχε με την Hapag-Lloyd και επέκτεινε τις ναυλώσεις που είχε διάρκειας τριών ετών κατά δυο επιπλέον χρόνια

Σε επέκταση για δύο χρόνια των χρονοναυλώσεων τριών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ναύλωση ενός τέταρτου προχώρησε η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι ναυλώσεις αυτές έγιναν σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία λόγω της πανδημίας COVID-19 η ναυλαγορά των containerships είναι πολύ άσχημη.

Πιο συγκεκριμένα η CPLP ανακοίνωσε τις συμφωνίες που πέτυχε με την Hapag-Lloyd και επέκτεινε τις ναυλώσεις που είχε διάρκειας τριών κατά δυο επιπλέον χρόνια.

Από την 1η Ιουνίου άρχισε η ισχύς της επέκτασης των χρονοναυλοσυμφώνων για τα πλοία M/V ‘Athos’, M/V ‘Aristomenis’ και M/V ‘Athenian’ .

Ο ημερήσιος ναύλος είναι 25.950 δολάρια και θα αυξηθεί στις 26.950 δολάρια τον Οκτώβριο του 2020 για το M/V ‘Aristomenis’ και από τον Ιούλιο τ ου 2021 για τα M/V ‘Athos’ και M/V ‘Athenian’. Τα ναυλοσύμφωνα θα λήξουν το νωρίτερο τον Απρίλιο του 2026 ενώ υπάρχουν δύο options για μονοετή επέκταση χρονοναυλοσυμφώνου, η μία στις 31.450 δολάρια την ημέρα και η άλλη για 31.450 δολάρια.

Για το M/V ‘Akadimos’ υπεγράφη ναυλοσύμφωνο διάρκειας 80 ημερών. Θα αρχίσει τον Ιούλιο του 2020 μετά την ολοκλήρωση της ετήσιας επιθεώρησης του πλοίου από τον νηογνώμονα.

Η Capital Product Partners L.P. Έχει στόλο από 14 πλοία εκ των οποίων 13 είναι Neo-Panamax container vessels και ένα capesize bulk carrier.

*του Μηνά Τσαμόπουλου από newmoney.gr

eep logo