«Πράσινη Γραμμή» μεταξύ Ελλάδας – Κίνας!

xiradakis zhang 2

Για ασφαλή και πιο σύντομα ταξίδια για τους ανθρώπους της ναυτιλίας

Το ζήτημα της ομαλής λειτουργίας της ναυπηγικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας αποτέλεσε το επίκεντρο της συζήτησης που είχαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους η Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα κυρία Zhang και ο Γιώργος Ξηραδάκης.

Ο Πρόεδρος της XRTC, γνωστός παράγοντας στον χώρο της χρηματοδότησης της ναυτιλίας, με πολυετή εμπειρία και σχέση με ναυπηγήσεις πλοίων στην Κίνα, επεσήμανε στην Πρέσβη το πόσο σημαντικό είναι, στελέχη των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών να μπορούν να ταξιδεύουν στην Κίνα, αφού ανοίγει ξανά σιγά-σιγά η αγορά και υπάρχουν αρκετά πλοία ελληνικών συμφερόντων που κατασκευάζονται ή επισκευάζονται σε κινέζικα ναυπηγεία.

Ουσιαστικά, όπως πληροφορείται το Portnet, ο Γ.Ξηραδάκης μετέφερε στην Πρέσβη ένα καίριο αίτημα της ναυτιλιακής αγοράς. Η κυρία Zhang ενημέρωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι δρομολογείται άμεσα η δημιουργία green lines, δηλαδή «πράσινων γραμμών» που θα διευκολύνουν τα στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς και τους επιχειρηματίες να ταξιδεύουν πιο σύντομα και με ασφάλεια στην Κίνα.

Τέλος, στην παραγωγική αυτή συζήτηση ετέθη και το ζήτημα της επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση βίζας για τους ναυτιλιακούς παράγοντες.

eep logo