ΕΙΟ: Σεμινάριο κανονισμών για ιστιοπλόους όλων των κατηγοριών

istioploia european 420

Θα διδάξει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κροάτης Νέβεν Μπάραν

Σεμινάριο κανονισμών για τους αθλητές και αθλήτριες των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία το διήμερο 1 και 2 Μαϊου. Ήδη περισσότεροι από 100 ιστιοπλόοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και γι’ αυτό η διοίκηση της ΕΙΟ έκρινε σκόπιμο να χωρίσει τους αθλητές και τους αθλήτριες σε δυο γκρουπ (η ημερομηνία για το δεύτερο γκρουπ θα ανακοινωθεί σύντομα).

Το σεμινάριο είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι οι ιστιοπλόοι πρέπει και θέλουν να είναι ενήμεροι για τα πάντα που αφορούν στους κανονισμούς των ιστιοδρομιών. Άλλωστε, αρκετές φορές στο παρελθόν Ελληνες ιστιοπλόοι έχουν στερηθεί μετάλλια σε μεγάλους διεθνείς αγώνες από το γεγονός ότι δεν είχαν επαρκή γνώση της ερμηνείας ενός κανονισμού. Αποκορύφωμα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1968 στο Μεξικό όπου ο Τάκης Κουλιγκάς έχασε σίγουρο μετάλλιο.
Να σημειωθεί ότι οι προπονητές και οι όμιλοι όλης της χώρας έχουν ενθουσιαστεί με αυτή την πρωτοβουλία της ΕΙΟ, η οποία για μια ακόμα φορά αποδεικνύει στην πράξη ότι ξέρει τον τρόπο να βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες.

Την Α’ φάση του σεμιναρίου θα παρακολουθήσουν 46 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους θα είναι όλα τα γνωστά ονόματα της ελληνικής ιστιοπλοΐας, όπως ο Ιορδάνης Πασχαλίδης, ο οποίος τρέχει πια στα Nacra17, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στα RSX ανδρών, η Αγγελική Σκαρλάτου στα RSX γυναικών, ο Γιάννης Μιτάκης στα ΦΙΝΝ, οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου στα 470 γυναικών, ο Β. Παπουτσόγλου στα 470 ανδρών, η Βασιλεία Καραχάλιου και η Αθανασία Φακίδη στα Λέιζερ Ράντιαλ, ο Αντώνης Μπουγιούρης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στα Λέιζερ Στάνταρντ και άλλοι.

Θα διδάξει μια σπουδαία μορφή της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας, ο Κροάτης Νέβεν Μπάραν. Πρόκειται για έναν μεγάλο διεθνή κριτή και πρώην προπονητή και διοικητικό παράγοντα στη χώρα του. Ο Μπάραν έχει διατελέσει μέλος πολλών επιτροπών της World Sailing, ήταν διεθνής κριτής στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε Σίδνευ, Λονδίνο, Ρίο και υπεύθυνος ενστάσεων της κροατικής ομάδας στην Αθήνα και το Κινγκτάο.

Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης. Την Παρασκευή θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το πρωί και θα τελειώσει στις 6 το απόγευμα.

Το διήμερο σεμινάριο θα μεταδοθεί σε Live Streaming στο Youtube της ΕΙΟ (HELLENIC SAILING FEDERATION) και επίσης στο Facebook της ΕΙΟ https://www.facebook.com/HellenicSailingFederation, έτσι ώστε οι πάντες να έχουν τη δυνατότητα και την μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Μπάραν και να ενημερωθούν για τους κανονισμούς αγώνων ιστιοπλοϊας.

ETEKA_Desktop

eep logo