Η κρίση του κορωνοϊού πλήττει σκληρά την κρουαζιέρα

cruiseships dock

Τεράστια τα μηνιαία έξοδα για τις εταιρείες με τα πλοία δεμένα

Μπορεί τα στοιχήματα να έχουν ήδη τεθεί για το πότε χρονικά θα επανέλθει ο τομέας της κρουαζιέρας αλλά οι ειδικοί αναλυτές εστιάζουν σε ένα άλλο ζήτημα.
Της οικονομικής αιμορραγίας που ταλανίζει τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας καθώς τα έξοδα «τρέχουν» με τα πλοία να έχουν ρίξει άγκυρα λόγω COVID-19. Το γεγονός προκαλεί αίσθηση καθώς ήδη εταιρίες του τομέα έχουν συνάψει δάνεια για να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της περιόδου αυτής το εύρος της οποίας εξακολουθεί δυσδιάκριτο. 

Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία τα μηνιαία έξοδα για την Carnival Corporation είναι $1,000,000,000, για την Royal Caribbean Cruises είναι $400,000,000, για την Norwegian Cruise Line Holdings είναι $150,000,000, για την MSC Cruises είναι $180,000,000, για την Genting Cruise Lines είναι $42,000,000 και για την Disney Cruise Line είναι $26,000,000.

Με τα ναυπηγικά προγράμματα να τρέχουν αλλά και τις σχετικές οικονομικές υποχρεώσεις που συνδέονται με αυτά, η εικόνα εμφανίζει την κατ' εκτίμηση ζημία που θα υποστούν οι εταιρίες οι οποίες το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, και για όσο διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού, δεν έχουν έσοδα.

Να σημειωθεί τέλος ότι συγκλίνουσες παραμένουν οι απόψεις ότι οι εταιρίες θα αναγκαστούν να δαπανήσουν σημαντικότατα ποσά σε διαφήμιση ώστε να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού τους που έχει διαταραχθεί με τα όσοα συνέβησαν σε κρουαζιερόπλοια που «κτυπήθηκαν» από την πανδημία.

theseanation.ge