Υποτροφίες και βραβεύσεις από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

eee vravefseis

Στα γραφεία της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου η ετήσια εκδήλωση βράβευσης των ναυτικών που τερμάτισαν το 2011 την σταδιοδρομία τους σε ποντοπόρα πλοία, με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, καθώς και η απονομή υποτροφιών σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κος Θοδωρής Δρίτσας, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ.κ. Ιωάννης Θεοτοκάς και Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ,- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Αθαν. Χονδρονάσιος καθώς και οι διοικήσεις των ναυτικών οργανώσεων και εκπρόσωποι εφοπλιστικών ενώσεων.

O κος Βενιάμης, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους δήλωσε:
«Φέτος, η εκδήλωση αυτή που αποτελεί θεσμό για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τα μέλη της, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για το μέλλον του τόπου μας. Ελπίζουμε όλοι και ευχόμαστε ολόψυχα να υπάρξει σύντομα αίσιο τέλος στην περιπέτεια που βιώνει η πατρίδα μας και η κοινωνία μας».

Τα βραβεία στους ναυτικούς από 3.000 ευρώ το καθένα που απένειμε ο πρόεδρος της ΕΕΕ, έλαβαν από την κατηγορία αξιωματικών, ο Γ’ Μηχανικός κύριος Σταύρος Ακουμιανάκης και από την κατηγορία των πληρωμάτων, ο Μάγειρος κύριος Δημήτριος Μπαρμπούνης.

Ο κος Ακουμιανάκης από το Ρέθυμνο, γεννημένος το 1949, συνταξιοδοτήθηκε με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 29 έτη, 3 μήνες και 4 ημέρες και είναι όλη σε ποντοπόρα άνω των 4.500 dwt. Το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έχει πραγματοποιηθεί σε πλοία της εταιρείας HALCOUSSIS Z & G. CO LTD.

Ο κος Μπαρμπούνης από την Σύρο, γεννημένος το 1949, συνταξιοδοτήθηκε το 2011 με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 32 έτη , 1μήνα και 20 μέρες εκ των οποίων τα 31 έτη, 7 μήνες και 23 μέρες σε ποντοπόρα άνω των 4.500 dwt. Σχεδόν όλη η υπηρεσία του πραγματοποιήθηκε σε πλοία της εταιρείας United Shipping and Trading.

eep logo