Πειραιάς: «Σύμμαχος» της κρουαζιέρας στα δύσκολα!

cruiseship fleet

Ανεφοδιασμός στις μέρες της καραντίνας

Τις τελευταίες εβδομάδες αρκετά κρουαζιερόπλοια, που ολοκληρώνουν εκτάκτως τα χειμερινά τους προγράμματα σε περιοχές του νοτίου ημισφαιρίου, επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Καθώς εισέρχονται στη Μεσόγειο, βρίσκονται αντιμέτωπα με τα μέτρα απαγόρευσης που έχουν επιβάλλει αρκετές χώρες, με συνέπεια να μην μπορούν να καταλήξουν στον τελικό τους προορισμό και να περιπλανώνται στη θάλασσα μέχρι να βρεθεί λιμάνι που θα τους επιτρέψει να προσδέσουν και οι επιβάτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Πειραιάς το διάστημα αυτό έχει προσφέρει σημαντική βοήθεια σε αρκετά από αυτά τα κρουαζιερόπλοια επιτρέποντας τους τον ανεφοδιασμό -και μόνο αυτό- ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Celebration Constellation , Seabourn Ovation , Jewel of the Seas , Costa Fortuna , Aidabella είναι μερικά από αυτά, ενώ θα ακολουθήσουν το Mein Schiff 6, το Mein Schiff 5 και το Aidablu και σίγουρα θα υπάρχει και συνέχεια.

Η χώρα μας, τις δύσκολες αυτές στιγμές, συμπαραστέκεται στην περιπέτεια που αντιμετωπίζουν τα κρουαζιερόπλοια, δείχνοντας ότι αποτελεί μια χώρα φιλοξενίας. Κάτι που πιθανόν να μην ξεχάσουν οι εταιρείες όταν κάποια στιγμή επανέλθουμε στην κανονικότητα…