40 πλοία πούλησαν Ελληνες εφοπλιστές στη Νιγηρία

shmaia orizontas

Σε συμφωνία για τη σταδιακή πώληση έως 40 πλοίων τους προς Νιγηριανούς ομολόγους τους ήρθαν εντός της εβδομάδας Ελληνες εφοπλιστές, στο πλαίσιο σχετικής επιχειρηματικής αποστολής στη Νιγηρία.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», στο πλαίσιο της αποστολής, υπεγράφη μνημόνιο κατανόησης (MOU) με την Ενωση Πλοιοκτητών Νιγηρίας, βάσει του οποίου εντός της προσεχούς διετίας θα πωληθούν προς τη Νιγηρία έως 40 πλοία, τα οποία κατά κανόνα θα χρησιμοποιηθούν για τις θαλάσσιες μεταφορικές ανάγκες της αφρικανικής χώρας εντός των συνόρων της. Εν ολίγοις, δεν θα πρόκειται για ποντοπόρα πλοία, αλλά για μικρότερα πλοία όλων των ειδών (κάτω των 20.000 τόνων).

Η εν λόγω συμφωνία, σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπεγράφη εντός της εβδομάδας στη Νιγηρία, με την ελληνική πλευρά να εκπροσωπείται, μεταξύ άλλων, από τους κ. Κωνσταντίνο Κόκκο, Παναγιώτη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Νομικό.

Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της Ενωσης Πλοιοκτητών Νιγηρίας Νίγι Λαμπίντζο τόνισε ότι εν έτει 2015, από τα συνολικά 600 πλοία που δραστηριοποιούνται σήμερα στις ακτές της Νιγηρίας, μόλις το 10% ανήκει σε Νιγηριανούς. Στόχος είναι η σταδιακή αύξηση του εγχώρια ελεγχόμενου στόλου στα 100 πλοία, με τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά να είναι μόνο η αρχή.

Σημαντικό ρόλο στην υπογραφή του εν λόγω μνημονίου είχε και ο πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα, Λόρενς Αγιοντέντζι, ο οποίος μεσολάβησε προς την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη προεργασία. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα, ο κ. Αγιοντέντζι, «οι Ελληνες είναι αποτελεσματικοί στον κλάδο της ναυτιλίας και ήδη συνεργάζονται με χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως π.χ. η Γκάνα».

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo