Ακυρώσεις και μειώσεις κρατήσεων σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα

cruise ships 2

Σε πάγωμα των κρατήσεων έχουν προχωρήσει ξένοι που σκόπευαν να επισκεφτούν τη χώρα μας με κρουαζιερόπλοια. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι επιβάτες είναι όσοι είχαν κλείσει το ταξίδι είτε μεμονωμένα είτε μέσω οργανωμένων γκρουπ τους προηγούμενους μήνες.

Ωστόσο νεότερες κρατήσεις -ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον έλεγχο των αναλήψεων στις τράπεζες- δεν υπάρχουν ενώ παράλληλα και ορισμένοι Έλληνες προχώρησαν στην ακύρωση των ταξιδιών τους.

Στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρας σημείωναν πως αναμένουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος και των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους. Ως τότε δεν έχει υπάρξει καμία ακύρωση προσέγγισης σε ελληνικά λιμάνια.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικά θα συνεχιστεί ο εφοδιασμός των πλοίων της ακτοπλοΐας με ναυτιλιακά καύσιμα καθώς σε σύσκεψη που έγινε και στην οποία συμμετείχαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και οι προμηθευτές εξασφαλίστηκε ότι δεν θα υπάρξει διακοπή δρομολογίων λόγω αδυναμίας καταβολής ποσών ύψους περίπου 5 εκατ. ευρώ την εβδομάδα για την προμήθεια πετρελαίου.

Ωστόσο συνεχίζονται τα αρνητικά μηνύματα στις κρατήσεις εισιτηρίων αφού εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Πηγές της ακτοπλοΐας σημείωναν πως είναι μειωμένες κατά περίπου 50%.

tovima.gr

eep logo