Να σταματήσουν οι απολύσεις ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας

naftergates

Αίτημα εννέα ναυτεργατικών σωματείων για επιδόματα στήριξης

"Να σταματήσουν τις απολύσεις, όσες πλοιοκτήτριες εταιρείες, με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού, θεωρούν ότι βρήκαν ευκαιρία, για να καταστρατηγήσουν τα εργασιακά δικαιώματα," ζητούν με ανοιχτή καταγγελία τους εννέα ναυτεργατικά σωματεία.

Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΠΕΝ μαζί με άλλα οκτώ ναυτεργατικά σωματεία της δύναμης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ζητεί από τις εταιρείες την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων ναυτικών ενώ ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να προστατευθούν όλες οι θέσεις εργασίας στα πλοία.

Τα εννέα ναυτεργατικά σωματεία ζητούν να υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα δοθούν στους άνεργους ναυτικούς τα επιδόματα στήριξης ανάλογα με αυτά που έχουν ήδη εξαγγελθεί από του υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για τους υπόλοιπους ανέργους.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και δυναμικά, εάν προσβληθούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων Ναυτικών» σημειώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ