Σπουδαστές του IMO στην Αθήνα

imo hcg

Επίσκεψη για μια εβδομάδα στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους ταξιδιού

1. Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 16 σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του ΙΜΟ (Malmo, Sweden) καθώς και ενός συνοδού καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα, διάρκειας μίας εβδομάδας.

2. Η επίσκεψη, κατά την πρώτη ημέρα της, περιλάμβανε φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να ενημερωθούν για γενικότερα ζητήματα ναυτιλιακής πολιτικής καθώς και για θέματα έρευνας και διάσωσης για τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

3. Καθ’ όλο το υπόλοιπο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των σπουδαστών σε ναυτιλιακές εταιρίες, στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) και στο Ίδρυμα Λασκαρίδη. Η Ελληνική Ναυτιλιακή Διοίκηση συνεισέφερε με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στους στόχους του ετήσιου εκπαιδευτικού ταξιδιού των φοιτητών στη χώρα μας, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική ναυτιλία και να εξοικειωθούν με την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα.