Επίσκεψη του Πρέσβη της Ινδονησίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού

hcg 0138M

Προσέγγιση για θέματα ασφάλειας - ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χωρών ενόψει "Ποσειδωνίων"

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ινδονησίας στην Ελλάδα κος Ferry Adamhar πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

O κύριος Πρέσβης συνοδευόταν από στελέχη της Ινδονησιακής Πρεσβείας, ενώ από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Πουλής, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος, ο Διευθυντής του κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Καραγεώργος, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας Πλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κοντορουχάς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και ενίσχυσης της συνεργασίας της Ινδονησιακής Ακτοφυλακής με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας του 2017. Με το πέρας της συνάντησης ο κ. Πρέσβης και ο κ. Αρχηγός ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβεβαίωσαν την κοινή προσέγγιση των δύο χωρών επί θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα και την πρόθεση εμβάθυνσης της ναυτιλιακής συνεργασίας των δύο χωρών ενόψει και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2020".

eep logo