ΟΛΠ: Πωλείται τελικά ή όχι;

olp limani

Άκρως αντιφατική είναι η εικόνα που διαμορφώνεται αναφορικά με την ΟΛΠ ΑΕ μετά τον ορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, που δέχθηκε προσωπική και σκληρή κριτική για την απουσία του από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της Δευτέρας, λίγο αργότερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ, βρέθηκε στο λιμάνι, στο κτήριο διοίκησης του ΟΛΠ και ευχήθηκε στο νέο ΔΣ που συγκροτήθηκε σε σώμα, «καλή επιτυχία».
Την ίδια ώρα όμως, στελέχη του Οργανισμού διαπιστώνουν από τις συνομιλίες τους με τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Γ.Κούβαρη, ότι δεν ήρθε στον ΟΛΠ για να πουλήσει, αλλά για να σταματήσει την πώληση. Κι αυτό ενώ, τοποθετήθηκε στη θέση εντεταλμένου συμβούλου το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ κ.Θ.Λιάγκος, που εκ της θέσεως του εργάζεται ακριβώς για το αντίθετο, δηλαδή την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ!

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός ότι την όλη αυτή αντιφατική εικόνα συμπληρώνουν η δήλωση του δημάρχου Πειραιά Γ.Μώραλη πως η πρόταση του Δήμου για την ανάληψη της κρουαζιέρας και της ακτοπλοΐας από Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο εξακολουθεί να υφίσταται , αναμένοντας μια σχετική απάντηση κι από την νέα κυβέρνηση. Αλλά και οι πληροφορίες που φέρουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ κκ Γεωργακόπουλου και Γεωργίου να καλούν κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης τη νέα διοίκηση να τοποθετηθεί ευθαρσώς αν είναι υπέρ της πώλησης με τον ένα ή άλλο τρόπο ή όχι του ΟΛΠ…