Η Ε.Α.Θ. βράβευσε τα καλύτερα πληρώματα και σκάφη

spyropoulos

Στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η μεγάλη οικογένεια της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης συγκεντρώθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τις βραβεύσεις των καλύτερων πληρωμάτων της περασμένης χρονιάς.

Παρουσία της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου, βραβεύτηκε ο Μάρκος Σπυρόπουλος που ολοκλήρωσε με επιτυχία μεγάλο διεθνή ωκεάνιο αγώνα μοναχικού διάπλου του Ατλαντικού Mini Transat.

Επίσης βραβεύτηκαν τα σκάφη ΕΧ OFFICIO με κυβερνήτη τον Γιώργο Πετρόχειλο και το CODE ZERO – MASTIHA SHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ORC 2019 στο Σίμπενικ της Κροατίας και πήραν αντίστοιχα την 4η και την 8η θέση.

tsalikis

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Λάζαρος Τσαλίκης μεταξύ άλλων είπε: «Η ελληνική ιστιοπλοΐα αποχαιρετά από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων την κλάση Finn που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Η ανοιχτή θάλασσα μπαίνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε με τις εξελίξεις και να ετοιμάσουμε αθλητές που θα συμμετέχουν με επιτυχία στους Αγώνες.
Θέλω να τονίσω επίσης το επίτευγμα του Μάρκου Σπυρόπουλου που έγραψε ιστορία βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του short handed offshore racing λαμβάνοντας την 11η θέση στην κατηγορία των Πρωτοτύπων στον διεθνή αγώνα Mini Transat.
Χαίρομαι επίσης γιατί γνώρισε επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ORC στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά με τη συμμετοχή περίπου 200 ιστιοπλόων από 12 ομίλους αλλά και γιατί συνεχίζει να υπάρχει ισχυρή ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα στις ελληνικές θάλασσες».

Ακολούθησε η βράβευση των τριών πρώτων σκαφών σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Γιώργος Ανδρεάδης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Τέλης Αδαμόπουλος και η Γενική Γραμματέας Νίκη Αναστασίου.

eep logo