Αλιευτικοί έλεγχοι στη Σκάλα Καλλονής

alieftiko

Στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής

του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βεβαιώθηκαν οι κάτωθι παραβάσεις:
Α. Μία αλιευτική παράβαση σε επαγγελματικό Α/Κ σκάφος, διότι βρέθηκε να έχει αλιεύσει με αργαλειό συνολικά 480 κιλά χάβαρα (Modiolus barbatus), εκ των οποίων τα 84 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, συγκεκριμένα από 3 έως 4,8 εκ., μικρότερα του προβλεπόμενου 5 εκ. Το σύνολο των αλιευμάτων κατασχέθηκε και καταστράφηκε.
Β. Μία αλιευτική παράβαση σε επαγγελματικό Α/Κ σκάφος για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας οστράκων του είδους Κυδώνια (Venus spp.) με καταδυτική μηχανή και με τη χρήση αναπνευστικού σωλήνα συνολικού μήκους 92 μέτρων, μεγαλύτερου του προβλεπόμενου των 70 μέτρων. Το επιπλέον τμήμα του αναπνευστικού σωλήνα, ήτοι 22 μέτρα, κατασχέθηκε, όπως επίσης και τα αλιεύματα, συνολικού βάρους 20.700 γραμμαρίων, τα οποία εκποιήθηκαν.
Γ. Μία παράβαση σε ερασιτέχνη αλιέα για τη διενέργεια αλιείας δολώματος του είδους “Solen marginatus” (σωλήνας της άμμου) από την ακτή, με τη χρήση αυτοσχέδιου αλιευτικού εργαλείου, ήτοι σιδηρόβεργας, χωρίς αυτό να περιλαμβάνεται στα επιτρεπόμενα εργαλεία περί αλιείας δολωμάτων. Το εν λόγω εργαλείο κατασχέθηκε.
Δ. Μία παράβαση για κυκλοφορία ερασιτεχνικού ταχύπλοου σκάφους με ληξιπρόθεσμη άδεια εκτέλεσης πλόων.

eep logo