Ελληνική Μελέτη/Σχεδίαση και Κατασκευή του Σκάφους “ΑΓΗΝΩΡ”

elint060220

Παρουσίαση από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας

Στα πλαίσια των μηνιαίων παρουσιάσεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του ΕΛ.Ι.Ν.Τ., διάλεξη με θέμα: «Ανάδειξη της Ελληνικής Μελέτης / Σχεδίασης και Κατασκευής του Σκάφους “ΑΓΗΝΩΡ”», με ομιλητές τους κ.κ. Αναστάσιο Κυπριάνη, Μηχανολόγο Μηχανικό (ΕΜΠ), Παναγιώτη Αλούρδα, Ναυπηγό Μηχανολόγο (MIT).

Ο κ. Παναγιώτης Αλούρδας μίλησε σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τη μελέτη / σχεδίαση του σκάφους, ενώ ο κ. Αναστάσιος Κυπριάνης μίλησε σχετικά με την κατασκευή στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριάνης αναφέρθηκε στην προετοιμασία των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για το Έργο, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των διεργασιών κατασκευών Αλουμινίου, την οργάνωση της παραγωγικής διαδικασίας και την Διασφάλιση Ποιότητας. Με την σειρά του ο κ. Αλούρδας τόνισε ότι το πρωτότυπο ταχύπλοο σκάφος «Αγήνωρ» είναι ένα σκάφος υψηλών επιδόσεων κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Το σκάφος «Αγήνωρ» έχει γάστρα ολισθακάτου με μεγάλη γωνία ανύψωσης και καινοτόμα χαρακτηριστικά (planing craft with deep V hull).

Στην διάλεξη παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ο Αντιναύαρχος Π.Ν. Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής α.α. του Κλάδου Γ' (Ελέγχου Πλοίων) Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κανάλης Εμμανουήλ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Λ.Σ. Κιάμος Φώτιος, καθώς και Μέλη του Ελληνικού Ινστιτούτου της Ναυτικής Τεχνολογίας, στελέχη Ναυτιλιακών εταιρειών- Νηογνωμόνων, Εκπρόσωποι Φορέων και Ενώσεων καθώς και Καθηγητές και φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών. Τέλος, το ακροατήριο δίνοντας συγχαρητήρια στους ομιλητές για την παρουσίαση τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που έχουν αναλάβει.