Συλλογή υπογραφών κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

olp ktirio dioikhsis

Στη συλλογή υπογραφών προχωρούν πολίτες, επαγγελματίες, μέλη της Αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ τη στιγμή που νέα ένταση στο λιμάνι πυροδοτεί η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης της Κομισιόν, που ζητάει την επιστροφή φορο-προνομίων από την COSCO ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να κλείσει το θέμα της νέας διοίκησης του ΟΛΠ αφού διεξάγεται η εξ αναβολής Γ.Σ. των μετόχων.

Ο Γιάννης Κούβαρης πρόκειται να τοποθετηθεί στην θέση του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου στον Οργανισμό ενώ, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος θα προταθεί ο Σ. Κυραμαργιός, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη εμπειρία τόσο ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού αλλά και σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Ερωτηματικό παραμένει το ποιοι θα προταθούν από το ΤΑΙΠΕΔ ως εντεταλμένοι σύμβουλοι.
Η νέα διοίκηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει την διαδικασία της πώλησης του 51%, με το μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση να διευρύνεται συνεχώς από το σύνολο των φορέων του Πειραιά και των παραλιμένιων δήμων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσεται και η συλλογή υπογραφών.

Ναυμαχία για την προσφυγή
"Είναι πολιτικά απαράδεκτο η κυβέρνηση, αντί να σπεύσει να ακυρώσει τις φοροαπαλλαγές και να ζητήσει αναδρομικά τα ποσά που έχουν δοθεί παράνομα στην COSCO, όπως επιβάλλει η απόφαση της Επιτροπής, να λειτουργεί υπέρ της COSCO και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΠ" καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ και η ΟΜΥΛΕ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την προσφυγή εις βάρος της κοινοτικής απόφασης για επιστροφή των προνομίων που απολάμβανε. Κυβερνητικές πηγές, από την άλλη, υποστηρίζουν ότι η προσφυγή από πλευράς του Δημοσίου είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσει λόγο η COSCO και να καταφύγει από την πλευρά της σε νομικές κινήσεις σε βάρος του Δημοσίου.

avgi.gr

eep logo