Παραγγελία για δύο νέα κρουαζιερόπλοια με LNG έδωσε η MSC Cruises

MSC Cruises

Αξιοποίηση του Πειραιά ως home port

H MSC Cruises και τα ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique υπέγραψαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου συμφωνία για την κατασκευή του τρίτου και τέταρτου κατά σειρά κρουαζιερόπλοιων (MSC World Class) που θα κινούνται με LNG ενώ ανακοίνωσαν και δύο πρωτότυπα projects.

Το πρώτο MOU που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών αφορά στην από κοινού ανάπτυξη περιβαλλοντικού χαρακτήρα τεχνολογιών προσαρμοσμένων στους στόχους του ΙΜΟ για το 2030 και 2050 ενώ το δεύτερο MOU αφορά στη συνεργασία για την ανάπτυξη μίας νέας κλάσης κρουαζιερόπλοιων που θα αξιοποιούν για την πρόωσή τους την αιολική ενέργεια αλλά και άλλες φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας.

Αξιοποίηση του Πειραιά ως home port

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με τίτλο “Πειραιάς, νέο λιμάνι επιβίβασης”, ο κ. Angelo Capurro, Global Executive Director της MSC Cruises, θα παρουσιάσει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου το νέο δρομολόγιο της εταιρείας με home port το λιμάνι του Πειραιά από το καλοκαίρι του 2021.
Ως γνωστόν τον Πειραιά ως κύριο λιμάνι επιβίβασης και αποβίβασης, «home port», για όλη τη σεζόν το 2021 θα χρησιμοποιήσει η MSC Cruises. Η εταιρία θα δρομολογήσει το MSC Lirica από τον Πειραιά για τα λιμάνια της Μυκόνου, Χάιφας, Λεμεσού, Ρόδου και Κουσάντασι με επιστροφή στον Πειραιά.

Pin It

eep logo