Μεγαλώνει ο στόλος της Capital Ship Management

atrotos

Παρέλαβε νεότευκτο δεξαμενόπλοιο από Κορεάτικο Ναυπηγείο - option για τέσσερα επιπλέον

 

Ενισχύει τον στόλο της η Capital Ship Management Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, με ναυπηγικά προγράμματα.

Ο ναυτιλιακός κολοσσός παρέλαβε νεότευκτο δεξαμενόπλοιο. Πρόκειται για το eco δεξαμενόπλοιο Μ/Τ Aitolos, χωρητικότητας 115.000 τόνων το οποίο ναυπηγήθηκε στα Daehan Shipbuilding Co Ltd της Νοτίου Κορέας. Είναι το ένα από τα δύο αδελφό πλοία που θα παραλάβει η εταιρεία μέσα στο 2020. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Όμιλος Μαρινάκη μέσω της Capital Maritime Trading, έκλεισε συμφωνία με το κορεατικό ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries, για την κατασκευή δέκα δεξαμενόπλοιων που θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται και με πετρέλαιο και με φυσικό αέριο.

Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνονται option για τέσσερα επιπλέον πλοία. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 1,5 δισ δολάρια. Τα πλοία θα έχουν μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενές για αποθήκευση καυσίμου LNG για να μπορούν να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις και θα παραδοθούν μέχρι το 2022. Ο όμιλος έχει στο νερό 78 πλοία ο αριθμός των οποίων θα ξεπεράσει τα 100 όταν θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα νεότευκτα.

maritimes.gr