Β.Κορκίδης: Πριν και μετά την «EU Green Deal» η ελληνική ναυτιλία θα παραμείνει πρώτη!

korkidis vasilis

Χαιρετισμός Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. στο το «12th Maritime Congress 2020»Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. Βασίλης Κορκίδης στο «12th Maritime Congress 2020» για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας.

"Η χρονιά που ανέτειλε μόλις βρίσκει την παγκόσμια ναυτιλία προ σοβαρών διλλημάτων που σχετίζονται με τα ναυτιλιακά καύσιμα και την προσπάθεια σε επίπεδο ΙΜΟ για τη μείωση των αέριων ρύπων. Παρακολουθούμε από την πλευρά μας τις εξελίξεις και τους προβληματισμούς που έγκαιρα έθεσε η ναυτιλία της χώρας αλλά και το αρμόδιο υπουργείο στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Ο ναυτιλιακός κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι αλλαγές που έρχονται οι οποίες εκ των πραγμάτων δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον που εν πολλοίς είναι ικανό να μεταβάλει ορισμένες εκ τω παραμέτρων που σχετίζονται με τον ανταγωνισμό στους κόλπους της ναυτιλίας αλλά που θα επηρεάσουν και το παγκόσμιο εμπόριο. Εδώ θέλω με τη σειρά μου να υπενθυμίσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ναυτιλίας μας στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο μεταφοράς αγαθών. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις αποφάσεις και ενέργειες των Ελλήνων πλοιοκτητών, αφού έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις με πολλά μποφόρ. Εχω τη πεποίθηση ότι είτε με «υψηλό θείο», είτε με «χαμηλό θείο» στα καύσιμα, πριν και μετά την «EU Green Deal», η ελληνική ναυτιλία θα παραμείνει πρώτη.
Εύχομαι και αυτή η χρονιά να έχει για τη ναυτιλία της χώρας κερδοφόρα πλεύση, στην ακτοπλοΐα και το yachting μία καλύτερη χρονιά σε κίνηση επιβατών και ναυλώσεις αλλά και στο cluster Maritime Hellas, που υποστηρίζει τις ναυτιλιακές δραστηριότητες να έχει μία καλή και αποδοτική χρονιά. Τέλος επιτρέψτε μου να ευχηθώ στους ναυτικούς μας, καλές και ήρεμες θάλασσες"!

 

Pin It