Ανοδική τάση στην παγκόσμια αγορά έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

20 years Liknoss 1

Η πορεία, οι επενδύσεις και τα μελλοντικά σχέδια της Liknoss Group

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση με τους συνεργάτες Ταξιδιωτικούς Πράκτορες που φέτος έχει και επετειακό χαρακτήρα, με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου Liknoss. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του κλάδου του τουρισμού, συνεργάτες της εταιρείας από την Αττική, την Περιφέρεια και το Εξωτερικό, εκπρόσωποι των ΜΜΕ καθώς επίσης και διακεκριμένα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας.

Η LIKNOSS, ιδρύθηκε το 2000 με το όνομα FORTHCRS και κύριο αντικείμενο της, την παροχή εξελιγμένων συστημάτων κρατήσεων. Μέσα στα χρόνια που πέρασαν, η εταιρεία ακολούθησε τις ανοδικές τάσεις στην αγορά των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοναδικό οικοσύστημα. Συνεργασίες με ακτοπλοϊκές εταιρίες και ταξιδιωτικά γραφεία, εφαρμογές συστημάτων κρατήσεων και έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων όπως επίσης σημαντική τεχνογνωσία, καινοτόμα προϊόντα και προηγμένη τεχνολογία αποτελούν μερικά από τα στοιχεία που έκαναν την εταιρεία να ξεχωρίζει στην αγορά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το 2018, αποτέλεσε έτος-ορόσημο για την εταιρεία με την ένταξη της στον όμιλο North Star και την μετονομασία της σε Liknoss. Ο Όμιλος απαρτίζεται από τις εταιρείες CRS LIKNOSS SA, LIKNOSS Central Europe AE και LIKNOSS Italy SRL και αποτελεί το τμήμα Τεχνολογίας Ταξιδιών και Τουρισμού του Ομίλου North Star. Διαθέτει εξειδίκευση στα συστήματα διαχείρισης πωλήσεων ακτοπλοϊκών εταιρειών και διαχειρίζεται περισσότερα από 26.000.000 εισιτήρια, με ένα ευρύ δίκτυο έκδοσης εισιτηρίων σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, έχοντας διαγράψει μία σταθερή ανοδική πορεία και μία τροχιά ανάπτυξης 20 ετών, οδηγεί την διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ηλεκτρονικών της υπηρεσιών στους τομείς του τουρισμού, των συνδυασμένων μεταφορών και της ψυχαγωγίας αναπτύσσοντας λύσεις και εκσυγχρονίζοντας τον τομέα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liknoss κ. Γιώργος Παπασταματίου στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, πραγματοποίησε μία μικρή αναδρομή από την ίδρυση της εταιρείας έως σήμερα. Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα επόμενα σχέδιά του Ομίλου για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως επίσης και τον προσανατολισμό της εταιρείας σε νέες διεθνείς αγορές. “Η επέτειος αυτή” όπως ανέφερε “συμπίπτει με την νέα εποχή που πρόσφατα ξεκίνησε για την εταιρεία μας, με την ένταξή της στον διεθνή Όμιλο North Star και αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να φέρουμε ακόμα πιο κοντά τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την εξέλιξη του Ομίλου μας σε έναν σημαντικό διεθνή «παίκτη».
Πιο συγκεκριμένα τόνισε: “Η εταιρεία μας, μέσα στις δύο αυτές δεκαετίες, έχει επιτύχει πολλά τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι οικονομικές εξελίξεις όπως επίσης και τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, αποτέλεσαν βάση για τον συνεχή εμπλουτισμό των προϊόντων και των υπηρεσιών μας όπου μέσα από μεθοδικές ενέργειες, έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε τον Όμιλο Liknoss, ως κορυφαίο πάροχο συστημάτων κρατήσεων και μία από τις σημαντικότερές εταιρίες στον κλάδο της ακτοπλοΐας σε όλη την Ευρώπη”.
Στο τέλος της ομιλίας του, ο CEO της Liknoss Group επισήμανε ότι η εταιρεία πλέον είναι σε θέση να συνεχίσει και να ενδυναμώσει την ανοδική της πορεία και για την επόμενη εικοσαετία μέσα από καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και πλατφόρμες τοποθετώντας τον πήχη ψηλά με μοναδικό στόχο την κορυφή.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ανδρέας Ευαγγελάτος, Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος από το βήμα της εκδήλωσης ανέλυσε τις τάσεις της αγοράς και του digital transformation.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Δόσης, Εμπορικός Διευθυντής της Liknoss, επικεντρώθηκε στο μοναδικό οικοσύστημα της εταιρείας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Liknoss, καθώς επίσης και τις νέες τάσεις στον κλάδο.