Πρόγραμμα διάδοσης του αθλητισμού και του ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά

kalogirou kozompoli

Yπό την αιγίδα της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιείται πρόγραμμα διάδοσης του αθλητισμού και του ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις ολυμπιονικών και πρωταθλητών σε απομακρυσμένα νησιά, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού και τις αξίες που προωθεί.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών προγραμματίζονται, επίσης, περιβαλλοντικές δράσεις προώθησης του αθλητισμού στα νησιά χωρίς το πλαστικό μιας χρήσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, είχε σήμερα συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Καλογήρου δήλωσε: «Με την πρωτοβουλία μας αυτή φέρνουμε τον αθλητισμό κοντά στα απομακρυσμένα μας νησιά. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στους νησιώτες μας, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες αθλητές που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να παρακινηθούν, ώστε να βάλουν στη ζωή τους τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό και όλα αυτά σεβόμενοι το περιβάλλον».

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη, με τη σειρά της, σημείωσε: «Ως Έλληνες Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε τις ολυμπιακές αξίες, με τις οποίες έχουμε πορευθεί σε όλη μας τη ζωή και να προωθήσουμε τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας. Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές θα επισκεφθούμε νησιά, όπου θα έρθουμε σε επαφή με τους νησιώτες μας και θα αθληθούμε μαζί τους».

 

 

Pin It