Το ΚΙΝΑΛ για την απαγωγή πέντε Ελλήνων ναυτικών από πειρατές στο Καμερούν

happy lady 2

Ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρη Ι. Διαμαντίδη

Να δούμε σαν πολιτεία πιο σοβαρά τη "μάστιγα" της πειρατείας, επισημαίνεται στην παρακάτω ανακοίνωση του Τομέα Ναυτιλίας του Κινήματος Αλλαγής:  

"Για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, Έλληνες ναυτικοί βρίσκονται υπό ομηρία.

Αυτή την φορά, η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο υπό Ελληνικής σημαίας Δεξαμενόπλοιο "HAPPY LADY", το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο στο Καμερούν. Οι πειρατές απήγαγαν οκτώ ναυτικούς (μεταξύ των οποίων πέντε Έλληνες) και τραυμάτισαν έναν ακόμα.

Τις ώρες αυτές, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας και στις οικογένειές τους.

Θα πρέπει, όμως, ως πολιτεία να δούμε πλέον πιο σοβαρά, τη "μάστιγα" της πειρατείας. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020, ζωές ναυτικών να βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο, περιουσίες και κόποι μιας ζωής να χάνονται, σπίτια να κλείνουν.

Ως πολιτεία και πάντοτε σε συνεννόηση με τον IMO (Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας), θα πρέπει να σχεδιάσουμε τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του θλιβερού φαινομένου.

Ακούσαμε τον υπουργό Ναυτιλίας, σε πρωινή εκπομπή να δηλώνει ότι "5 Έλληνες ναυτικοί απήχθησαν παρανόμως..."

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει και νόμιμη απαγωγή...

Παρόλα αυτά εμείς παρακολουθούμε το θέμα, ευελπιστώντας ότι οι χειρισμοί του Υπουργού Ναυτιλίας, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών, θα αποδώσουν καρπούς και ότι πολύ σύντομα οι Έλληνες ναυτικοί θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους".

 

Pin It

menoumespiti