ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά vs ΤΑΙΠΕΔ για ΟΛΠ

limani peiraia pano poli

Σταθερά ανοιχτό παραμένει το ενδοκυβερνητικό μέτωπο σχετικά με την πώληση η μη του ΟΛΠ. Τελευταία βολή αποτελεί η ανακοίνωση που εξαπολύει η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά εναντίον του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα με την οποία υποστηρίζει πως ο ίδιος ο Στ. Πιτσιόρλας είχε πρόσφατα ταχθεί υπέρ της υπογραφής ΣΣΕ. Προειδοποιεί δε ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά πως όπου κι αν πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. των μετόχων του ΟΛΠ η φωνή αντίθεσης του όλου Πειραιά στον συγκεκριμένο σχεδιασμό θα εκφραστεί με την ίδια ένταση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά έχει ως εξής:

«ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ;

Ένα μήνα πριν (15/05/2015), αντιπροσωπεία μελών της Κεντρικής Επιτροπής, της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά και του Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε το ΤΑΙΠΕΔ για να εκφράσουμε την κάθετη αντίθεση μας στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Στην συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των άλλων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κος Πιτσιόρλας, δεσμεύτηκε ρητά στην αντιπροσωπεία μας ότι την επόμενη εργάσιμη μέρα (Δευτέρα 18/05/15) θα έδινε εντολή στην διοίκηση του Ο.Λ.Π. να προχωρήσει στην υπογραφή ανανέωσης της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων, γιατί έληγε και το στάδιο της μετενέργειας.
Εξέφρασε μάλιστα την απορία και άσκησε κριτική, γιατί οι εργαζόμενοι δεν είχαν μέχρι τότε γνωστοποιήσει και υπερασπισθεί σθεναρά το σχετικό αίτημα τους!

Έτσι μείναμε άναυδοι χθες 11/06/2015, με το περίφημο «εντέλλεσθε» του κ. Πιτσιόρλα για αναβολή της συζήτησης, απαγορεύοντας ουσιαστικά την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης!
Στο όνομα άραγε ποιού, αντιπροτείνει 4μηνη σύμβαση έτσι ώστε να υποδεχθεί ελεύθερη «βαρών» η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία στην γαλέρα της, την νέα εργατική της δύναμη, προσλαμβάνοντας όσους και με όποια δικαιώματα εκείνη επιθυμεί;
Εμείς, παραμένοντας υπέρ της ανατροπής του συνολικού σχεδιασμού του ΤΑΙΠΕΔ για το Λιμάνι του Πειραιά, ζητάμε από την Κυβέρνηση, να μην παγιδευτεί σε βιαστικές λανθασμένες και αδιέξοδες βιαστικές αποφάσεις.

Καλούμε τον κο Πιτσιόρλα, έστω και την τελευταία στιγμή να μην βρεθεί απέναντι τουλάχιστον σε αυτό για το οποίο ο ίδιος δεσμεύτηκε πριν από λίγες μέρες, δηλαδή την άμεση υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης. Θα πρέπει να αναλογιστεί επίσης ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση της κυβέρνησης, να ξηλώσει το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο της εξαθλίωσης των εργαζομένων, που αποτελεί κορυφαία και ανυποχώρητη κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις, γι' αυτό και πολύ άμεσα θα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο για τις Σ.Σ.Ε.
Επίσης όσον αφόρα τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Πιτσιόρλα, θα θέλαμε να γνωρίζει τα εξής:
Όχι μακριά από το λιμάνι (την επίσημη αλλά και φυσική έδρα του Ο.Λ.Π.), όχι στο Σύνταγμα αλλά ακόμη και στην Κίνα ή την Δανία να πάει τη γενική συνέλευση των μετόχων, η φωνή των εργαζομένων και της μεγάλης πλειοψηφίας του Πειραϊκού λαού, που δεν επιθυμεί νέους ανέργους, νέες γαλέρες, νέες ειδικές οικονομικές ζώνες, άλλη αποξένωση και ταλαιπωρία των νησιωτών συμπολιτών μας, άλλον ανορθολογικό αποκλεισμό των κατοίκων του Πειραιά από το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά αγωνίζεται χρόνια για Δημόσιο Λιμάνι, για τις ανάγκες του λαού και της χώρα μας, θα ακουστεί πολύ δυνατά.»

eep logo