Εμπλοκή στον ΟΛΠ

olp limani apopsiΔιπλή εμπλοκή της τελευταίας στιγμής στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Διπλή εμπλοκή της τελευταίας στιγμής στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Σύμφωνα με πληροφορίες πιθανόν θα αναβληθεί η συζήτηση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) των εργαζομένων στον ΟΛΠ έπειτα από παρέμβαση του ΤΑΙΠΕΔ που ζήτησε η σχετική κουβέντα να γίνει με το νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα αναβληθεί και η γενική συνέλευση των μετόχων καθώς δεν είναι έτοιμη η λίστα των νέων μελών του ΔΣ και θα χρειαστεί πρώτα να γίνει αξιολόγηση προσώπων κυρίως στις θέσεις-κλειδιά που κατείχε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Η αξιολόγηση θα γίνει από ιδιωτική επιτροπή ενώ ανάλογη διαδικασία θα γίνει και για το νέο ΔΣ του ΟΛΘ, αλλά και των δέκα περιφερειακών λιμανιών.

Εν τω μεταξύ κανείς δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης των προσώπων.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει αυτή τη στιγμή το 74% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ (εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών) και το 100% των υπολοίπων λιμανιών.

Την ίδια στιγμή πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση της κυβερνητικής επιτροπής για την επιλογή των υποψηφίων στις διοικήσεις των λιμανιών αναβλήθηκε. Στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας και ο γραμματέας της κυβέρνησης κ. Σπύρος Σαγιάς.

Αναστάτωση στους λιμενεργάτες

Επιπλέον το πιθανό «πάγωμα» των συζητήσεων για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -έχουν λήξει από τον Απρίλιο- προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζομένους του ΟΛΠ. Στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» εν όψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης.

Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει: «Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ, βασικού μέτοχου της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων η οποία είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Ιουνίου, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα αναβληθεί για τις 22 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

tovima.gr