Μετονομασία οδού στην Ηγουμενίτσα

metonomasia odou pros timi tou archikelefsti ls sotiriou tatsaki

Προς τιμή του Αρχικελευστή Λ.Σ. Σωτηρίου Τατσάκη

Παρουσία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 τελετή μετονομασίας οδού προς τιμήν του Αρχικελευστή Λ.Σ. (Κ.Ε.Α.) Σωτηρίου Τατσάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα την 6η Δεκεμβρίου 2009, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

Η τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Ηγουμενίτσας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας καθώς και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Ιονίου Πελάγους και Σωκράτους, έναντι του κτηρίου Τ1 του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές του Noμού Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας και κ. Μάριος Κάτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Οργανισμών.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τόνισε τα εξής:

«Για όλους εμάς, που υπηρετούμε στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Η αποδιδόμενη τιμή στον Αρχικελευστή Λιμενικού Σώματος Σωτήρη Τατσάκη, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα στις 06-12-2009 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην πύλη του λιμένα Ηγουμενίτσας, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση από την κοινωνία για την προσφορά κάθε στελέχους του Σώματος προς την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο.
Ο Σωτήρης Τσατσάκης απεβίωσε την ώρα του καθήκοντος και απέδειξε ότι ο όρκος μας κατά την ένταξή μας στο Σώμα δεν είναι απλώς λόγια αλλά μετουσιώνεται σε πράξη όποτε και όπου απαιτηθεί.

Ευχαριστούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας για την απόφασή του, όπως και την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδος για την πρωτοβουλία της να απευθύνει το αίτημα.

Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, από την ίδρυσή του και για τα 100 χρόνια ύπαρξής του, αδιαμφισβήτητα προσφέρει και αναντίρρητα συμβάλλει στην προστασία των θαλασσίων συνόρων μας, στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, των ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου.

Σήμερα έχει αγόγγυστα αναλάβει και το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του κύματος των μεταστατευτικών ροών προσπίζοντας τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα.

Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο.
Απαιτεί προσοχή, αφοσίωση και πίστη στις Αρχές μας.

Ήρωες, όπως ο Σωτήρης Τατσάκης, μας υπενθυμίζουν καθημερινά το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες και μας παροτρύνουν να αγωνιζόμαστε με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση.»