Η ΟΜΥΛΕ για τις εξελίξεις στα λιμάνια

omyle

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΥΛΕ στη συνεδρίαση της Τρίτης 9 Ιουνίου εξέτασε το θέμα των εξελίξεων στο μέτωπο της ιδιωτικοποίησης των Λιμανιών που προωθεί η Κυβέρνηση, τόσο με την συνέχιση των διαγωνιστικών διαδικασιών πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ & ΟΛΘ, όσο και με τη συνολική ένταξη προς ιδιωτικοποίηση των 12 Λιμανιών (ΟΛΠ – ΟΛΘ και των 10 περιφερειακών Λιμανιών) στην πρόταση της Κυβέρνησης προς τους Θεσμούς - Δανειστές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εξέδωσε, χαρακτηρίζει «πολιτικά απαράδεκτη την κυβερνητική βούληση για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των Λιμανιών» και διατυπώνει την απόφαση να αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την ακύρωση της.

Συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν για

• Διευρυμένες κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια εάν η Κυβέρνηση προχωρήσει σε υπογραφή και ψήφιση στη Βουλή συμφωνίας με ενταγμένο το ξεπούλημα των Λιμανιών.
• Παράσταση στο ΤΑΙΠΕΔ με καταγγελία των μεθοδεύσεων συνέχισης των διαγωνισμών των ΟΛΠ & ΟΛΘ
• Επιστολή προς τη Πρόεδρο της Βουλής για τη πρόκληση συζήτησης στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και τη διεξαγωγή συζήτησης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων (θεσμικών, αυτοδιοικητικών και παραγωγικών)
• Εξουσιοδότηση για 24/ωρη απεργία με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων που συμπαρίστανται στον αγώνα ή αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
• Σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης της ΟΜΥΛΕ ώστε να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
• Αγώνας με διάρκεια, συνέχεια και με ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το επιχειρούμενο έγκλημα και τις ολέθριες συνέπειες του στην ανάπτυξη και την Εθνική Οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΟΜΥΛΕ δέχτηκε την επίσκεψη της Γερμανίδας Βουλευτή Christine Buchholz, η οποία και μετέφερε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Κόμματος του Die Linke, δήλωσε ενεργή συμπαράσταση στους αγώνες των εργαζομένων στα Λιμάνια της Ελλάδας, όπως ενεργά συμπαρίσταται στον δοκιμαζόμενο από τις συνέπειες της σκληρής λιτότητας, Ελληνικό λαό.
Κάλεσε την ΟΜΥΛΕ να συμμετέχει στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν τα Γερμανικά Συνδικάτα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις στις 20 Ιουνίου.

eep logo