Συνεργασία Δ.Μάρδα με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ

olth mardas

Για θέματα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Ιωάννη Δ. Παντή και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτρη Μακρή, για τα μείζονα θέματα που αφορούν τον λιμένα Θεσσαλονίκης.
Ο Υπουργός υπογράμμισε, πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθούν άμεσα, καθώς ο λιμένας Θεσσαλονίκης αποτελεί πρωταρχικό αναπτυξιακό πυλώνα της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ιωάννης Δ. Παντής έθεσε τέσσερα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον οργανισμό:
Συγκεκριμένα:
1) Η επέκταση της 6ης προβλήτας
2) Επέκταση σιδηροδρομικού δικτύου
3) Σύνδεση του λιμένος με το οδικό δίκτυο
4) Προσλήψεις προσωπικού στον οργανισμό
Ο Υπουργός από την πλευρά του ζήτησε να κατατεθούν άμεσα από τον Οργανισμό τέσσερις ενημερωτικοί φάκελοι με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες των ανωτέρω ζητημάτων ώστε να έχει πληρέστερη εικόνα και να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με τα συναρμόδια υπουργεία.
Οι κ.κ. Ιωάννης Παντής και Δημήτρης Μακρής ευχαρίστησαν τον αναπληρωτή υπουργό για τη επίσκεψη και υπογράμμισαν την σημασία που δίνει η διοίκηση του Οργανισμού στην συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όχι μόνο για την διευθέτηση των τρεχουσών θεμάτων, αλλά κυρίως στη κατάρτιση ενός βιώσιμου και ρεαλιστικού αναπτυξιακού μοντέλου για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.