Οι δέκα πρώτοι terminal operators του 2019

terminal operator

Με βάση το συνολικό αριθμό μονάδων που διακινήθηκαν

Καθώς ήδη τρέχει ο τελευταίος μήνας του 2019, ξεκίνησαν να δημοσιοποιούνται οι προβλέψεις και οι πρώτοι απολογισμοί της χρονιάς. Έτσι ο Drewry έδωσε την σειρά κατάταξης της πρώτης δεκάδας των global terminal operators, με βάση το συνολικό αριθμό μονάδων που διακινήθηκαν.

Στην πρώτη θέση η PSA International με 60.3 εκατομμύρια TEU’s , στη δεύτερη θέση η Hutchison Ports με 46.7 εκατομμύρια TEU’s , στην τρίτη θέση η China Cosco Shipping με 46.1 εκατομμύρια TEU’s, στην τέταρτη θέση η DP World με 44.2 εκατομμύρια TEU’s, στην πέμπτη θέση η APM Terminals με 42.8 εκατομμύρια TEU’s, στην έκτη θέση η China Merchants Ports με 35.1 εκατομμύρια TEU’s, στην έβδομη θέση η Terminal Investment Limited (TIL) με 26.5 εκατομμύρια TEU’s, στην όγδοη θέση η ICTSI με 8.9 εκατομμύρια TEU’s, στην ένατη θέση η Evergreen με 8.5 εκατομμύρια TEU’s, και στη δέκατη θέση η SSA Marine με 8.1 εκατομμύρια TEU’s.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιπλέον αναμένονται τα στοιχεία για την κατάταξη των λιμένων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο και φυσικά για την Μεσόγειο, όπου ο Πειραιάς βρίσκεται ήδη στην πρώτη θέση.

eep logo