Κίνα: Ολοκλήρωση της συγχώνευσης CSSC και CSIC

cssc shipbuilding

Δημιουργία ένος νέου ναυπηγικού κολοσσού με 310.000 εργαζομένους

Η συγχώνευση των China State Shipbuilding Corporation (CSSC) και China Shipbuilding Industry Company (CSIC) ολοκληρώθηκε και ένας νέος ναυπηγικός κολοσσός είναι πια γεγονός, όπως ανακοινώθηκε.

Η πρόθεση συγχώνευσης είχε ανακοινωθεί μόλις τον Ιούλιο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ναυτιλιακή εταιρεία που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους παίκτες στη ναυτιλιακή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένης της νοτιοκορεάτικης Hyundai Heavy Industries, η οποία βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

Η CSSC διαχειρίζεται ναυπηγικές εργασίες στις ανατολικες και νότιες επαρχιες της Κίνας, ενώ η CSIC επιβλέπει τις δραστηριότητες κατασκευής πλοίων στα βόρεια και δυτικά.

Η νέα οντότητα θα διατηρήσει το εμπορικό σήμα της China State Shipbuilding Corporation Ltd. Θα έχει περίπου 147 επιστημονικά ερευνητικά ιδρύματα, εισηγμένες εταιρείες και επιχειρήσεις.
Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα έχει συνολικά περιουσιακά στοιχεία 112,29 δισ. Δολαρίων και θα απασχολεί 310.000 άτομα.

Η νέα εταιρεία θα διαχειριστεί τις μεγαλύτερες ναυπηγικές και επισκευαστικές εγκαταστάσεις στην Κίνα.

Ο διευθυντής της Επιτροπής Εποπτείας και Διοίκησης Περιουσιακών Στοιχείων Hao Peng δήλωσε ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει στην εταιρεία να βελτιώσει τη βιομηχανική δομή της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα.

H συγχώνευση CSIC-CSSC θα επιταχύνει την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας έρευνας και βιομηχανικής ικανότητας στην Κίνα. Θα ενισχύσει τη ναυπηγική βιομηχανία στην Κίνα και σε όλο τον κόσμο.

Η CSIC και η CSSC ανήκαν στην ίδια εταιρεια μέχρι το 1999, όταν χωρίστηκαν σε δύο ξεχωριστές οντότητες. Οι δύο εταιρείες διαχειρίζονται πολλά ναυπηγεία σε όλη την Κίνα.

eep logo