Τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών στην ΑΕΝ Κύμης

aen kymis egkainia

Eγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου της Σχολής που υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε , προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ , η τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μετά το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου ενδιαίτησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, που υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου - Κληροδοτήματος Μαριάνθη - Σίμου.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Ευγενίδη - Κληροδότημα Μαριάνθη Σίμου για τη σημαντική δωρεά του που αναβαθμίζει τα μέγιστα στις συνθήκες ενδιαίτησης της ΑΕΝ Κύμης και καλωσόρισε τις νέες σπουδάστριες και τους νέους σπουδαστές στους κόλπους της ελληνικής ναυτιλίας, τονίζοντας ότι ο Έλληνας ναυτικός πρωταγωνιστεί στη ναυτιλία παγκοσμίως και συμβάλλει τα μέγιστα στην άνοδό της.

Ο κ. Υπουργός εξάλλου τόνισε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδη στέκεται διαχρονικά αρωγός στις προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την συνεχή αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρέσβης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), κ. Λεωνίδας Δημητριάδης - Ευγενίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην τιμητική αυτή εκδήλωση και αναφέρθηκε στη διαχρονικά αγαστή και αδιάλειπτη συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου με την Πολιτεία.

Καλωσορίζοντας τις νέες σπουδάστριες και τους νέους σπουδαστές σε ένα επάγγελμα «βαθιά αξιοκρατικό, που πλέον των οικονομικών απολαβών προσφέρει εμπειρίες και εξωστρέφεια», ο κ. Ευγενίδης κάλεσε τους νέους σπουδαστές να αδράξουν την μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και μία νοοτροπία διά βίου μάθησης, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Η δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου - Κληροδοτήματος Μαριάνθη Σίμου αφορά σε οικοδομικές εργασίες στο κτήριο κοιτώνων (ενδιαίτησης), ηλεκτρολογικές εργασίες στο κτήριο διοικητηρίου και στο κτήριο ενδιαίτησης, καθώς και εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης-θέρμανσης στο κτήριο ενδιαίτησης.

Παρόντες στην τελετή ήταν, οι Βουλευτές κ.κ. Σίμος Κεδίκογλου, Σ. Πνευματικός και Γ. Μαρίνος, ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο Διοικητής της ΑΕΝ/ΚΥΜΗΣ Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεοφάνης Μαρίνης.

eep logo