Συνάντηση Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα

yna 6594

Ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση του μεταναστευτικού στο Ανατολικό Αιγαίο

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε σχετικά με την παρούσα κατάσταση του μεταναστευτικού στο Ανατολικό Αιγαίο. Δόθηκε έμφαση στα θέματα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής και Τουρκικής Ακτοφυλακής ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη περαιτέρω συνδρομής και ενίσχυσης με κατάλληλα επιχειρησιακά μέσα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό FRONTEX στην Ελλάδα συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στην Εθνική προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και επιτήρηση των Ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν θέσεις επί επίκαιρων ναυτιλιακών θεμάτων που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής ατζέντας με επίκεντρο τις εξελίξεις σε συνάρτηση με τις αέριες εκπομπές της ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε η σημασία του έργου του ΙΜΟ αναφορικά με τη δημιουργία ενός ομοιόμορφου πλαισίου συμφωνηθέντων κανόνων με παγκόσμια εφαρμογή, οι οποίοι θα διασφαλίζουν ίσους όρους ανταγωνισμού για την παγκόσμια ναυτιλία χωρίς να επιβαρύνουν δυσανάλογα τη λειτουργία της.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν στην αναβάθμιση των διμερών τους σχέσεων τόσο στο ναυτιλιακό τομέα όσο και στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και στην εμβάθυνση της τεχνικής συνεργασίας, σε υπηρεσιακό επίπεδο σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

eep logo