Τρία καλά νέα με σημασία

prosomoiotes hlektronikoi xartes

Από το υπουργείο Ναυτιλίας

1. Δύο συμβάσεις, συνολικής αξίας 1.295.805 ευρώ, για την προμήθεια τεχνικού και εκπαιδευτικού εξοπλισμού για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, Ηπείρου (Πρέβεζα) και Ιονίων Νήσων (Αργοστόλι) υπογράφηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Αντικείμενο των συμβάσεων είναι η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε παραγωγική λειτουργία:
α) τριών συστημάτων προσομοίωσης GMDSS, για τις τρεις σχολές. Οι προσομοιωτές θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών όσον αφορά στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας (GMDSS)
β) δύο προσομοιωτών RADAR ARPA με τέσσερα OWNSHIP και ενσωματωμένους ηλεκτρονικούς χάρτες, για τις ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και Κύμης.
Το Έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 6 μήνες και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου του ΕΣΠΑ 2007-2013. Σημειώνεται ότι το έργο είχε απενταχθεί με ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και η ''διάσωση'' του έγινε κατορθωτή με συστηματική προσπάθεια.

2. Επικυρώθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Θοδωρή Δρίτσα και δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ 936 β'/ 21-05-2015 οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων για το έτος 2015.

3. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ενεργοποίησαν το δικαίωμα τους να παρέμβουν και να ''παγώσουν'' διαγωνισμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων από τον ΟΛΠ, έως ότου απαντηθούν αρμοδίως σοβαρές ενστάσεις και επισημάνσεις που περιέχονται σε επίσημη έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων. Για το σκοπό αυτό οι Υπουργοί απέστειλαν αίτημα ελέγχου και νομιμότητας προς την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

eep logo